Vlado Zec po kazni će čistiti požeške ulice?

POŽEŠKI tajkun Vlado Zec, koji je u srpnju prošle godine osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog nezakonitog pribavljanja koristi Kamen Ingradu u visini od 34,5 milijuna kuna, nedavno je osuđen na 40 dana rada za opće dobro.

Riječ je o preinačenoj kazni koja je izmijenjena te je Zec umjesto "dodatnih" četiri mjeseca zatvora dobio 40 dana društveno korisnog rada u koji između ostalog spada i rad za potrebe komunalnih tvrtki Požege i Pleternice. Nakon objave presude mnogi su se u požeškom kraju ponadali da će svog sugrađanina i nekadašnjeg lokalnog moćnika vidjeti s metlom u ruci kako čisti gradske ulice.

Ovu kaznu Zec je dobio zbog toga jer se nije brinuo o zakonitom vođenju poslovnih knjiga NK Kamen Ingrada.

U ljeto prošle godine, nakon što je osuđen na četiri i pol godine zatvora, najavljeno je da će protiv Zeca navodno biti podignuto još nekoliko optužnica koje ga terete za zlouporabe položaja u gospodarskom poslovanju.

Dva su se optužna prijedloga odnosila na zlouporabu mjenica tvrtki Kemotehna i Grading; jedan za nevođenje poslovnih knjiga u NK Kamen-Ingrad, a drugi je vezan za Požešku banku.

I.K.
Foto: RTL Vijesti

Pročitajte više