Vlaho Orepić otkrio kako je nakon 10 godina riješeno ubojstvo sestara Filipović

Foto: FAH

MINISTAR unutarnjih poslova Vlaho Orepić danas se za Dnevnik Nove TV osvrnuo na privođenje 46-godišnjeg Roberta Žaje, koji je osumnjičen da je u prometnoj nesreći 2006. godine usmrtio sestre Višnju i Gordanu Filipović kod Grobnika.

> Ovo je čovjek koji je osumnjičen da je 2006. ubio dvije sestre, napokon je u pritvoru

Istraga je prije otprilike šest mjeseci ponovno pokrenuta s obnovljenim intenzitetom upravo zahvaljujući Orepiću, kojem su se obratili roditelji poginulih sestara.

"U svibnju ove godine tugom izmoreni roditelji poginulih Višnje i Gordane obratili su se i kazali da devet i pol godina nisu uspjeli saznati tko je prouzročio smrt njihovih kćeri. Reagirao sam i formirali smo na razini Ravnateljstva namjensku skupinu koja je pristupila istrazi, na čelu s policijskim službenikom Antoniom Gerovcem.

U toj su skupini sudjelovali policijski službenici iz tri policijske uprave, primorsko-goranske, zadarske i zagrebačke, i evo, nakon pet mjeseci praktično riješili slučaj, što nas čini posebno ponosnim i zadovoljnim, jer ipak, devet i pol godina čekati za roditelje je bilo izuzetno teško i traumatično iskustvo.

Orepić je odgovorio i na pitanje o tome je li za ovakvo odugovlačenje krivo i eventualno zataškavanje u riječkoj policiji.

Žaja priznao

"Ne možemo o tome u ovom trenutku na taj način razgovarati, imamo činjenicu da smo tijekom istrage došli do nekih 132 Renaulta Clija tamne boje koje smo izolirali. Povezavši ih s poznatim dijelom registracijskih oznaka došli smo do desetaka imena i prezimena, osobe smo podvrgli poligrafskom ispitivanju i putem toga došli smo i do osobe koja je prouzročila prometnu nesreću s ovim smrtnim posljedicama.

To je ono što u ovom trenutku možemo reći. Na razgovoru je gospodin priznao ono što je počinio", kazao je.

Pročitajte više