Vlahušić: Obnova dubrovačkog bazena? Zvuči kao loša prvoaprilska šala

Screenshot: YouTube

ANDRO VLAHUŠIĆ, bivši dubrovački gradonačelnik i kandidat za novi mandat, poručio je da obnova gradskog bazena više sliči na lošu prvotravanjsku šalu, nego na projekt ozbiljne Gradske uprave.

Vlahušić je u priopćenju podsjetio na to da je projekt obnove gradskog bazena za njegova mandata predviđao puno više - od prostora za udruge i vodenog trga do muzeja vodenih sportova, vaterpola i plivanja.

"Nema vodenog trga, nema drvoreda..."

"Sve je to trebalo biti plaćeno komercijalnim uslugama, dakle bez ijedne kune sugrađana. Smatrali smo da dubrovačko poslovno središte treba ispuniti zelenilom, parkovima i trgovima, širokim prometnicama te građevinama koje ćemo dobiti na javnom arhitektonskom natječaju. Dubrovnik bi tako dobio novi kulturno-sportski sadržaj, a Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje novi prihod, čime bi postao neovisan o gradskom proračunu. Ostali sportovi dobili bi veća proračunska sredstva", kazao je Vlahušić.

"Danas se bazen polako završava, ali ne po izvornom konceptu koji je predstavljen 2015. Nema vodenog trga ni drvoreda na sjevernoj strani bazena. Nažalost, ni koncesija za hotel nije raspisana, pa obnovu plaćaju građani umjesto poduzetnika", dodao je.

Rekao je i da želi, postane li gradonačelnik, raspisati arhitektonski natječaj za izgradnju vodenog trga, posaditi stabla ispred trga i bazena te osigurati stotinu i više novih parkinga iza zgrade DTS-a i OTP banke.

"Najvažnije, poslovnom centru Gruža i grada dat ćemo pravu svrhu. Postat će mjesto okupljanja građana, sportskih društava i udruga civilnog društva", zaključio je Vlahušić.

Pročitajte više