Detalji nesreće koja je zavila Doboj u crno: Roditelji su djevojke vraćali s rođendana, vlak je kočio...

Screenshot: YouTube

BRAČNI par iz Stanova kod Doboja i njihova sedamnaestogodišnja kćerka poginuli su u jutrošnjem sudaru automobila i vlaka na željezničkom prijelazu u dobojskom naselju Grabovica, dok je njihova druga kćerka teško povrijeđena, piše Dobojski Info.

46-godišnja Slavica, koja je bila za volanom automobila i 51- godišnji suprug Zlatan Đedovac su stradali na mjestu nesreće. Teško ozlijeđena 17-godišnja kći Kristina je hitno prevezena u dobojsku bolnicu, ali je preminula uslijed težine ozljeda. Druga, godinu dana starija kći Nikolina, teško je ozlijeđena i prevezena u Klinički centar Banja Luka.

Druga kći u teškom stanju

Dežurni liječnici u Jedinici Intenzivnog liječenja Univerzitetsko kliničkog centra Banja Luka javljaju kako je stanje djevojčice teško te da joj život održavaju pomoću aparata.

"Djevojčica je primljena sa teškom povredom glave i grudnog koša, u stanju duboke kome i priključena je na aparat za umjetno disanje. Odmah po prijemu sprovedene su sve dijagnostičke metode, a terapijske su u tijeku. Djevojčica je u izuzetno teškom stanju i sve daljnje prognoze su krajnje neizvjesne i preuranjene".

Vlakovođa je kočio

Utvrđeno je da je vlakovođa, vidjevši automobil koji prelazi prugu, davao neophodne signalne znake i počeo kočiti, ali da putnički automobil nije prešao preko putnog prelaza.

Alko-testovi pokazali su negativan rezultat kod vlakovođe, a željeznički promet na ovom dijelu pruge uspostavljen je jutros u 8.22 sati.

Djevojke su navodno bile na rođendanu u Doboju,a roditelji su išli po njih. Na povratku kući došlo je do nesreće.
 

Pročitajte više