Vlak pun ugljena u SAD-u srušio most i pao na autocestu. Poginuo vozač kamiona

Foto: Twitter

VOZAČ kamiona s poluprikolicom poginuo je jučer kada je vlak iskočio iz tračnica i srušio most pa sletio na autocestu u blizini Puebla u Coloradu, priopćile su vlasti. Gayla Perez, glasnogovornica ureda šerifa okruga Pueblo, potvrdila je kako je vozač preminuo, ali nije željela iznositi druge detalje. 

Istražitelji stižu na mjesto događaja

Šerifov ured je objavio fotografije i videozapise koji prikazuju djelomično srušen most i oštećeni kamion. Slike također pokazuju gomilu vagona, razbacane kotače i gomile ugljena koje prekrivaju dio autoceste. Glasnogovornik državne policije Gary Cutler je istaknuo kako nije poznato u kojem trenutku se most srušio, prenosi Associated Press.

Nacionalni odbor za sigurnost prometa poslao je istražitelje na lice mjesta, oko 183 kilometra južno od Denvera. Inače, američki predsjednik Joe Biden trebao je danas u Pueblu posjetiti CS Wind, najveći svjetski pogon za proizvodnju tornjeva za vjetroelektrane, ali je odgodio putovanje kako bi ostao u Washingtonu i usredotočio se na sukob na Bliskom istoku.

Pročitajte više