Vlak u SAD-u izletio s pruge i eksplodirao. Izbio golem požar, naređena evakuacija

Screenshot: Rawsalerts/Twitter

U AMERIČKOJ saveznoj državi Ohiju, kod grada East Palestine, teretni vlak je iskočio iz tračnica, nakon čega je izbio golemi požar, javlja CBS News. Zbog požara je naređena evakuacija stanovnika u krugu 1.6 kilometara od pružnog prijelaza St. James.

Na fotografijama iz East Palestine, grada sjeverozapadno od Pittsburgha, objavljenima na društvenim mrežama može se vidjeti više vagona u plamenu. Vidi se dim koji se diže iz plamena i ispunjava atmosferu.

 

Neslužbene informacije: Vlak se zabio u benzinsku pumpu

Za stanovnike je organizirano sklonište u srednjoj školi East Palestine. Policijski automobili voze gradom i preko zvučnika pozivaju stanovnike na evakuaciju. Uzrok iskakanja vlaka iz tračnica još uvijek nije poznat, baš kao ni što je prevozio. Prema neslužbenim informacijama, vlak se nakon iskakanja iz tračnica zabio u benzinsku pumpu.

Zasad nema informacija o ozlijeđenima. Teretna željeznica Norfolk Southern Corp "koordinira s lokalnim hitnim službama dok mobilizira vlastite timove", rekao je glasnogovornik tvrtke u priopćenju poslanom elektroničkom poštom.

Pročitajte više