Vlasnik benzinske postaje u SAD-u mislio da dječak (14) krade vodu, upucao ga i ubio

Foto: Richland County Sheriff's Office

VLASNIK benzinske postaje u Južnoj Karolini optužen je u ponedjeljak za ubojstvo nakon što je upucao i ubio 14-godišnjeg dječaka za kojeg je mislio da krade boce vode. Rick Chow (58) je uhićen i optužen za ubojstvo Cyrusa Carmack-Beltona u Columbiji, priopćio je ured šerifa okruga Richland. 

Šerif Leon Lott je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kazao da dječak nije krao s benzinske postaje Shell. "Nije ništa ukrao. Nema dokaza za to", rekao je Lott i dodao da je došlo do verbalnog sukoba između vlasnika postaje i Cyrusa prije nego što je Cyrus pokušao pobjeći. 

"Čak i da je ukrao četiri boce vode, to nije razlog da se nekoga upuca" 

Chow i njegov sin su zatim pojurili za tinejdžerom prema stambenom naselju. Cyrus je pao prilikom bježanja, a nakon što je ustao, Chow ga je upucao u leđa. Sin vlasnika benzinske postaje je tvrdio da je 14-godišnjak imao pištolj. Policija je blizu tijela tinejdžera pronašla vatreno oružje, ali za sada nije poznato kome točno ono pripada. 

"Čak i da je ukrao četiri boce vode, čak i da je to učinio, to nije razlog da se nekoga upuca, a kamoli 14-godišnjaka", rekao je Lott, a prenosi ABC News.   

Pročitajte više