Vlasnik Oaze Ante Grgić pucao u trojicu nasilnika te prijavljen za pokušaje ubojstva

VLASNIK narodnjačkog kluba Oaza u Kaštel Lukšiću, 30-godišnji Ante Grgić, odgovoran je za jučerašnju pucnjavu u svom klubu, u kojoj su dvije osobe teško, a jedna lakše ranjena.

Koliki je to kaos bio u Oazi, govori i činjenica da je splitska policija prijavila još 11 osoba za raznorazna kriminalna djela, među kojima su i trojica ranjenih, 30-godišnji Mihael Braun, 24-godišnji Tomislav Šoljić te 38-godišnji Stipe Ivanda, piše Slobodna Dalmacija.

> U pucnjavi u narodnjačkom kafiću u Kaštel Lukšiću ozlijeđena dvojica kriminalaca

Grgić je nakon jednodnevne kriminalističke obrade u policiji, uz kaznene prijave za tri pokušaja ubojstva te jednu prijavu za općeopasnu radnju, jutros prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u splitu.

Išamarao djevojku bez povoda

Spomenuti ranjeni trojac, koji je policiji poznat i po prijašnjim brojnim kaznenim djelima, među kojima i nasilništvom, u Oazu je stigao oko ponoći. Relativan mir vladao je sve do 4.30 sati jučer rano ujutro, kad je Šoljić odlučio 22-godišnjoj Kaštelanki Tini Stričević udijeliti par šamara, bez nekog očitog povoda.

Trojica redara, 35-godišnji Vjekoslav Novak, 33-godišnji Dino Nikolić te 36-godišnji Josip Bodrožić, djevojci su priskočili upomoć, ali nije ni Šoljić bio bez zaleđa u fizičkom obračunu koji je uslijedio. njemu su upomoć priskočili Ivanda, Braun i još nekoliko prijatelja, piše Slobodna.

Policija privela sve goste kluba

Vlasnik Oaze Grgić, u opći metež uletio je sa pištoljem Češka zbrojovka te stao pucati i pri tom prostrijelio Šoljićevu desnu potkoljenicu, u leđa pogodio Brauna, dok je Ivandi metak okrznuo šaku. Grgić je nastavio pucati ispraznivši spremnik pištolja, a pištolj je nakon tog bacio u vrt kluba.

Po dolasku policije, nasilni Ivanda i još trojica muškaraca napali su policajce, pri čemu je jedan od njih, uslijed pijanstva slomio skočni zglob, pri izlasku iz automobila. Policija je nakon tog privela sve goste Oaze i vlasnika Grgića. Motivi napada na djevojku nisu poznati policiji, no ubrzo se otkrilo tko je odgovoran za pucnjavu. Sva trojica ranjenih nasilnika nalaze se van životne opasnosti.

K.S.
Foto: Joško Supić/CROPIX

Pročitajte više