Vlasnik poznatog splitskog restorana tvrdi da su ga hakirali: "U 10 minuta dobili smo 90 aseva iz Brazila"

Foto: Facebook

FACEBOOK stranica popularnog splitskog restorana Corto Maltese jučer je u nepunih 10 minuta dobila 90 jedinica. Vlasnik Danijell Nikolla kaže da je u pitanju hakerski napad lažnim profilima, najvjerojatnije zlobne konkurencije.

"U tri godine smo dobili tri asa, a sada u 10 minuta 90. Facebook ne dozvoljava da se skinu, pozvali smo naše prijatelje da se jave i napišu koju pozitivnu recenziju. Apel je uspio, u četiri sata dobili smo 900 petica. Što da vam kažem, nije ugodno. Otvorite Facebook stranicu restorana, a ono tamo jedinica do jedinice. Na prometu se, istina, nije osjetilo", kazao nam je Nikolla.

Konkurencija udarila preko Facebooka?

Tvrdi da nije jedini koji se našao na udaru.

"I jedan kolega mi se također požalio na slično iskustvo. On je imao više od 100 aseva, a uspio ih je skinuti 20-ak. Neke kolege su mi se požalile da su dobili poruke u kojima ljudi traže novac za pozitivne ocjene. Mislimo da je u pitanju konkurencija, ali ne možemo nagađati. Sigurno je svakako da nije slučajno, nego ciljano. Sutra ujutro ću ovo prijaviti policiji", kaže vlasnik popularnog splitskog restorana u blizini ribarnice.

Sumnja da se radi o lažnim profilima. Sve je kontaktirao, ali nitko mu nije odgovorio.

Pročitajte više