Vlasnik Informera ide u zatvor

Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

DRAGAN Vučićević, glavni urednik i vlasnik srpskog tabloida Informer, pravomoćno je osuđen zbog vrijeđanja novinara. Umjesto plaćanja odštete od 200.000 dinara, Vučićević je odlučio ići u zatvor, piše N1 Srbija.

Kaže da je o tome obaviješten iz suda s datumom kada da se javi na izvršenje kazne, piše Klix. Vučićević i njegov tabloid bliski su predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Informer je tabloid koji je prošle godine objavio intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem, zbog čega su neko vrijeme bili prosvjedi ispred redakcije.

"Drugi osnovni sud u Beogradu, stigla kuverta i u njoj dopis. Dakle, nalog za osuđenog, odnosno mene, da odlazim na izdržavanje zatvorske kazne 3. travnja 2023. godine", rekao je Vučićević tijekom gostovanja na Happyju, piše N1 Srbija.

"Zašto sam osuđen? Vjerovali ili ne, zbog dva tvita"

Kazao je da mu je sud precizirao što sve treba ponijeti od sredstava za osobnu higijenu kada se za manje od dva tjedna bude javljao u okružni zatvor.

"To su donijeli na osnovu presuda iz 2021. i 2023. godine. Nalaže mi se što trebam donijeti od osobne higijene. Trebam se javiti okružnom zatvoru. Trajanje zatvorske kazne je šest mjeseci, iako to ovdje ne piše. Za što sam ja ovo osuđen? Vjerovali ili ne, zbog dva tvita. To su tvitovi o Jugoslavu Ćosiću. Ta presuda je u međuvremenu postala pravomoćna", rekao je.

Već najavio da ide u zatvor

Vučićević je ranije najavio da ide u zatvor kada je u podcastu na RTS-u rekao da će ići iza rešetaka na 400 dana zbog toga što je napisao protiv novinara.

To se odnosi na novinarku Žaklinu Tatalović i novinara Jugoslava Ćosića. Gostujući u podcastu rekao je da ne želi platiti kaznu zbog tvita.

Vučićević je vrijeđao Tatalović u pandemiji korone tijekom lockdowna zbog pitanja koje je postavila članovima kriznog stožera. Objavljivao je fotografije novinarke i vrijeđao njezin fizički izgled.

 

 

Pročitajte više