Vlasnik streljane priznao da je lagao o srpskom dječaku ubojici

Foto: Telegraf

Više javno tužiteljstvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivnje s okrivljenim predsjednikom i odgovornom osobom sportskog kluba "Partizan Practical Shooting". On je priznao da je u srpnju 2023. godine lažno svjedočio tijekom ispitivanja u Tužiteljstvu. Kažnjen je kućnim pritvorom. 

Okrivljeni R. I. je dobrovoljno povukao lažni iskaz pred Višim sudom u Beogradu, koji je dao tijekom ispitivanja 14. srpnja prošle godine, u istrazi protiv Vladimira Kecmanovića zbog teških djela protiv opće sigurnosti.

Sada je naveo da je majka dječaka Miljana Kecmanović bila sa sinom ispred streljane i da je dječak sam ušao u nju.

Vlasnik streljane je rekao da je Vladimir Kecmanović inzistirao da njegov sin gađa iz pištolja koji je bio u njegovom vlasništvu, rekao je izvor Blica upoznat s istragom. 

Vlasnik je prvo tvrdio da dječak ubojica nije pucao u njegovoj streljani. 

Osuđen na kućni pritvor

Prema sporazumu, R. I. će biti osuđen na pet mjeseci kućnog pritvora, objavilo je tužiteljstvo. Također, okrivljeni će platiti troškove kaznenog postupka, u iznosu koji odredi sud.

Javni tužitelji, okrivljeni i njegovi branitelji odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti donesena na temelju ovog sporazuma.

Sporazum će biti predan Višem sudu u Beogradu na potvrdu.

Prema ocjeni Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, okrivljeni R. I. je 21. lipnja 2024. godine dao istinit iskaz na glavnom pretresu pred Višim sudom, koji je u skladu s ostalim dokazima.

Suđenje se nastavlja protiv Vladimira Kecmanovića, Miljane Kecmanović, roditelja dječaka, i N. M., instruktora u streljani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.