Vlasnik Velebitskog piva objašnjava zašto je ustvrdio da su pankeri i rokeri krivi za pedofiliju

VLASNIK pivovare Ličanka, koja proizvodi Velebitsko pivo, Karlo Starčević u razgovoru za Index optužio je udrugu G.A.S. (Gorička alternativna scena) koja je od njega tražila donacije za festival alternativne glazbe u Velikoj Gorici da nad njim vrši reket i da su ga pokušali ucijeniti.

Naime, nakon što su ga iz udruge tražili donacije za festival koji se bori protiv pedofilije, na e-mail im je stigao odgovor Karla Starčevića osobno sastavljen od rasističkih izjava u kojima iznosi tvrdnje da su pankeri i rokeri počeli s pedofilijom i homoseksualizmom te da misli da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje "rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega". Naravno, odbio im je dati donaciju.

Starčević se danas obrušio na članove udruge ustvrdivši kako takav odgovor ima svoju povijest i da je zaključio da su ga "pojedinci pokušavali reketariti i ucjenjivati". "Ovome e-mailu je prethodilo nekoliko telefonskih razgovora u kojima su u najmanju ruku bili neukusni i bezobrazni, a onda je uslijedio e-mail", ispričao nam je dosta neodređeno Starčević koji nam nije htio kazati što je točno pisalo u mailu ni što su mu to navodno uvredljivo i neukusno kazali iz udruge. Također, iako je imao priliku i ranije iznijeti informacije o telefonskim pozivima u medijima, to ovdje prvi puta spominje.

"E-mail je bio upućen protiv pojedinaca"

Okomio se i na Jutarnji list koji je objavio njegov e-mail, zaključivši da je to novina u kojoj se pljačke teške milijarde kuna stavljaju na marginu, dok se nebitne stvari objavljuju na prvim stranicama. "Netko zbog jedne rečenice stvara pompu u cijeloj državi. Ako vam je jedna rečenica bitnija od onih 50 milijardi ukradenih godišnje, onda što reći", kazao je Starčević koji ne negira da je napisao e-mail, ali tvrdi da nije bio upućen cijeloj alternativnoj listi, već protiv određenih pojedinaca koji su ga htjeli reketariti. Uvjerava i da nitko nije dao toliko donacija za "alternativce" kao on.

Na njihovu najavu da će od sada bojkotirati Velebitsko pivo, Starčević odgovara: "Može bojkotirat što hoće i kako hoće. Ako oni u svojim redovima imaju ljude koji su spremni reket, onda mogu očekivati otpor".

U međuvremeno je pokrenuta i Facebook grupa "Say NO to Velebitsko"

Pročitajte više