Vlasnik Vučićevog tabloida izlazi iz zatvora. Supruga mu platila kaznu

Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL

DRUGOM osnovnom sudu u Beogradu uplaćena je kazna na ime glavnog urednika i vlasnika Informera Dragana J. Vučićevića, čime su se stekli uvjeti da on izađe iz zatvora, u koji je nedavno otišao, doznaje Nova.rs. Vučićevićev odvjetnik Boris Bogdanović nije želio komentirati navedenu informaciju. 

Srpski mediji su jučer objavili kako je vlasnik tabloida započeo štrajk glađu i najavio da će ga nastaviti sve dok se ne ispune njegovi zahtjevi, odnosno dok se ne obavi revizija postupka u kojem je osuđen i dok se ne dekriminalizira uvreda. Klix.ba piše kako je kaznu platila njegova nevjenčana supruga Marija Đurišić, navodno bez njegovog znanja i pristanka. 

Ispred zatvora došlo do incidenta

Vučićevića je u zatvor ispratilo nekoliko prijatelja i članova obitelji, među kojima je bio i SNS-ovac Zoran Babić. Prije samog ulaska u zatvor došlo je do manjeg incidenta kada su aktivisti Dveri Vučićeviću pružili sapun.

Podsjetimo, vlasnik Informera je pravomoćno osuđen da plati novčanu kaznu od 200.000 dinara (oko 1700 eura) zbog uvreda koje je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru N1 televizije Jugoslavu Ćosiću. Ipak, Vučićević je odbio platiti novčanu kaznu i umjesto toga otišao odraditi zatvorsku kaznu. Tvrdi kako je navedenim postupkom želio ukazati na "potrebu dekriminalizacije slobode govora".

Pročitajte više