Vlasnik zagrebačkog autosalona kojeg je zapalio njegov djelatnik u životnoj opasnosti

VLASNIK autosalona, kojega je jučer njegov zaposlenik zbog neisplaćenih plaća polio benzinom i zapalio, u životnoj je opasnosti, a 80 posto njegova tijela zahvaćeno je opeklinama 2. i 3. stupnja, doznaje se danas u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju.

Zamjenik ravnatelja Klinike Ante Muljačić izjavio je Hini da je riječ o opeklinama opasnim po život i da je stanje pacijenta nepromijenjeno od jučer poslijepodne kada je dovezen u Kliniku.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je zaposlenik autosalona "MD auto" u Ilici 425 Damir B. (51) jučer oko 18 sati došao u autosalon i od vlasnika Dražena Murata (40) zahtijevao isplatu zaostalih plaća.

Kada je vlasnik to odbio osumnjičeni mu je zaprijetio da će zapaliti i njega i autosalon. Nakon verbalnog sukoba i naguravanja, osumnjičeni je iz svog automobilu izvadio ranije pripremljen kanistar s benzinom.

U policiji kažu da je prvotna namjera osumnjičenog bila zapaliti automobil vlasnika, no, kako ga je vlasnik u tome spriječio, osumnjičeni je svoj bijes okrenuo prema vlasniku te ga počeo polijevati benzinom. U jednom je trenutku izvadio upaljač i zapalio odjeću svoje žrtve, nakon čega je pobjegao. Vlasniku su u pomoć priskočili zaposlenici koji su vatru uspjeli ugasiti.

Teško opečen 40-godišnji Dražen Murat prevezen je potom u Kliniku za traumatologiju. Policija je u međuvremenu pronašla i uhitila osumnjičenog koji je također prebačen u istu kliniku zbog opeklina 2. stupnja lijeve potkoljenice i dijela natkoljenice.

Nakon liječničke pomoći priveden je u policiju na kriminalističku obradu, a potom uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva i u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Pročitajte više