Vlasta Pavić se u Moskvi sastala s Putinovim predstavnikom

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić i opunomoćeni predstavnik ruskog predsjednika u Centralnoj državni oblasti Georgij Sergejevič Poltavčenko izrazili su tijekom svog susreta u srijedu obostranu želju za jačim vezama Zagreba s 18 gradova koliko ih ima u toj ruskoj oblasti, priopćeno je iz zagrebačkog gradskog poglavarstva.

Vlasta Pavić, koja boravi u višednevnom službenom posjetu Moskvi, predložila je da početak suradnje bude posjet gradonačelnika 18 tamošnjih gradova glavnom gradu RH. Ruski dužnosnik je izrazio zadovoljstvo tim prijedlogom i spomenuo mogućnost da Zagreb tom prigodom pripremi prijedloge projekata za moguće investicije s financijskim pokazateljima i prijedloge za daljnju gospodarsku suradnju, kaže se u priopćenju.

Poltavčenko je podržao jučerašnji dogovor gradonačelnice Zagreba i gradonačelnika Moskve Jurija Lužkova o otvaranju Ruskog kulturnog centra u Zagrebu, a podržao je i ideju utvaranja Hrvatskog kulturnog centra u Moskvi.

Poltavčenko je jedan od sedam opunomoćenh predstavnika predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, zadužen za Centralnu državnu oblast. On osigurava realizaciju Putinovih ustavnih punomoći na tom području na kojemu živi 38 milijuna stanovnika, a u lipnju prošle godine predvodio je veliko rusko gospodarsko izaslanstvo tijekom službenog posjeta Hrvatskoj i Zagrebu.

Pročitajte više