Vođa brutalnog klana planirao atentat na Vučića? "Pekao je ćevape od ljudskog mesa"

Foto: MUP Srbije

VOĐA kavačkog klana Radoje Zvicer, koji se od veljače prošle godine, nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka u Beogradu, nalazi u bijegu, večeras je proglašen kao potencijalni atentator čiji je cilj bilo ubojstvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Ove informacije objavio je ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je naveo da je srpska policija podatke dobila od Europola.

 

>> Vulin: Europol je javio da se sprema atentat na Vučića. Znamo tko je organizator

Radoje Zvicer jedan je od utjecajnijih ljudi u podzemlju posljednjih godina. On je, uz Slobodana Kašćelana, označen kao vođa kavačkog klana, jednog od najbrutalnijih kriminalnih klanova na Balkanu za koji se vežu trgovina narkoticima, ubojstva i brojna druga kaznena djela, piše Blic.

Izrešetan u Kijevu

Zvicer je izrešetan pretprošle godine usred dana dok je trčao u blizini svog stana u Kijevu. Dva naoružana napadača ispalila su desetak hitaca, od kojih ga je pet pogodilo. Napadače je Zvicerova supruga Tamara, koja je istrčala iz stana i zapucala na njih, spriječila da ga ubiju.

"Zvicer je prošlog ljeta izbjegao atentat u Ukrajini i vjerovao je da je napad na njega organizirao "pink panter" Milan Ljepoja, koji je potom nestao u Beogradu. Istražitelji sumnjaju da je Ljepoja ubijen i to upravo po Zvicerovom nalogu", pričao je tada izvor blizak slučaju.

Kako je ranije pisao Blic, u proteklih godinu, dvije ovaj je klan započeo blisku suradnju s Veljkom Belivukom koji je uhićen prije dva mjeseca u velikoj policijskoj akciji i tereti se za najmanje tri brutalna ubojstva, dilanje droge, posjedovanje nelegalnog oružja...

"Radio je ćevape od ljudskog mesa"

Radoje Zvicer pobjegao je u veljači prošle godine neposredno nakon što su uhićeni njegovi suradnici Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostatak ekipe. Zviceru je Belivukov klan, piše Blic, slao avionom u Crnu Goru dvije vrste ćevapa, jedne od žrtava koje su ubili i samljeli, a druge od svinjskog mesa koje su kupovali u jednom beogradskom restoranu. 

Zvicer je ćevape od ljudskog mesa pekao na roštilju i bacao ih psima, a one koji su bili napravljeni od njegovih najvećih neprijatelja je sam jeo, ispričali su navodno uhićeni pripadnici kavačkog klana. Sva mučenja i likvidacije koje je provodila skupina Velje Nevolje radila su se po nalogu Zvicera, rekao je u svibnju prošle godine Vučić.

"Zviceru su slali ćevape, kada se on iznervira i kaže da od nekoga želi vidjeti ćevape, odavde su mu slali. To je industrijska mašina, tu su stavljali isječene dijelove tijela. Ranije su dijelove tijela nosili u novu kuću, čiju smo lokaciju otkrili, pa su bacali ribama da pojedu, pa su obojili te prostorije.

Ovo govorim Zviceru koji je na slobodi, govorim mu da ga pozovem da me ubije, jer mu neće biti slobode dok sam živ. Zato što volim svoju zemlju, zato što ne mogu trpjeti da netko od nekoga pravi ćevape. Ti gadovi neće upravljati Srbijom", poručio je tada Vučić.

Gdje se skriva?

Okružni sud u Kijevu naložio je da se ponovo saslušaju Radoje Zvicer i njegova supruga Tamara zbog pokušaja atentata na njega u elitnom dijelu spomenutog grada u Ukrajini. S obzirom na to da je vođa kavačkog klana u bijegu od ožujka ove godine, vrlo je upitno kako će ga ponovo ispitati, a za njim su tjeralice raspisale i Srbija i Crna Gora.

Sud u Kijevu dao je istražiteljima rok od godinu dana da prikupe dodatne dokaze protiv plaćenika iz "škaljarskog" klana koji su 2020. pokušali ubiti vođu "kavčana".
 

Pročitajte više