Vođa četnika iz Republike Srpske za prijetnju smrću političaru dobio uvjetnu kaznu zatvora

PREDSJEDNIK Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta Republike Srpske Siniša Vučinić osuđen je na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora zbog prijetnje smrću zastupniku Žarku Koraću i novinaru tjednika "Vreme" Milošu Vasiću.

Nakon izricanja presude Vučinić je izjavio kako će se ispričati Vasiću, a novinar je tu ispriku prihvatio. Korać je bio malo tvrđi orah te je presudu nazvao skandaloznom. Sudac Aleksandar Stepanović objasnio je kako je sud u izricanju presude uzeo u obzir to što je Vučinić obiteljski čovjek, a do sada je osuđivan samo jednom, pišu srpski mediji.

Vučinić je na sudu završio zato što je preko medija Vasiću i Koraću poručio kako će završiti "kao njihov prijatelj Zoran Đinđić". Zastupnik u Skupštini Srbije i predsjednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać nakon izricanja presude je izjavio kako je u svakom normalnom društvu prijetnja smrću kažnjiva te da je uvjetna kazna skandalozna. Presuda je još skandaloznija kada se zna kako je Vučinić redakciji tjednika "Vreme" poslao i telegram u kojem je izrazio sućut zbog smrti novinara. Korać se nada kako će Tužiteljstvo uložiti žalbu na ovu presudu.  

Pročitajte više