Vođa narkoskupine, kad je čuo presudu, izvrijeđao suca i suoptuženika

ZBOG krijumčarenja šest i pol kilograma kokaina iz Perua i Venezuele u Hrvatsku od sredine 2006. do srpnja 2007. 16-eročlana narkoskupina osuđena je ukupno na 68 godina zatvora. Najveće kazne zaradili su šefovi narkoskupine - 42-godišnji Đorđe Buban i 49-godišnji Zdenko Brkić.

Buban je zbog priznanja te olakotne okolnosti što ranije nije osuđivan zaradio osam godina zatvora, odnosno godinu manje od drugooptuženog Brkića. No, rodbina drugooptuženog to nije dobro prihvatila. Krenula je vika i salva uvreda upućenih sucu riječkog Županijskog suda Saši Cvjetiću i njegovom sudskom vijeću te prvooptuženom Bubanu.

U viku se uključio i sam Brkić: "Đubre jedno! Srami se!", kazao je sucu i Bubanu, zbog čega je zajedno sa tri člana svoje rodbine izbačen iz sudnice. Brkić i Buban, koji se predstavljao kao prijatelj Željka Ražnatovića Arkana, čitav su proces pokušavali svaliti krivnju jedan na drugog.

Skupina je uhićena u srpnju 2007. godine. Kokain su iz Latinske Amerike krijumčarili tako što bi ga progutali u kapsulama. Švercom šest i pol kilograma kokaina zaradili su oko dva milijuna kuna.

Pročitajte više