Vojković se od Šukerove smjene brani povećanjem dobiti Croatia osiguranja

NEKOLIKO sati nakon što je ministar financija Ivan Šuker najavio smjenu Hrvoja Vojkovića iz Croatia osiguranja, iz te tvrtke poslani su poslovni rezultati za 2009. godinu u kojima stoji da je CO ostvario bruto dobit u iznosu od 97 milijuna kuna.

> Šuker najavio smjenu Vojkovića

Šuker je na Radiju 101 danas najavio sankcije protiv Vojkovića i Damira Mihanovića. "Zbog svega što se događa u Croatia osiguranju, neophodne su sankcije protiv Vojkovića i Mihanovića", kazao je ministar i dodao da to znači da će dvojac morati napustiti čelo tvrtke.

"Croatia osiguranje d.d. u 2009. godini ostvarilo je bruto dobit u iznosu od 97 milijuna kuna, što je za 41,7 posto više u odnosu na 2008. godinu. I ostali ostvareni poslovni rezultati, unatoč stagnaciji tržišta osiguranja, pokazuju kako Croatia osiguranje nastavlja zacrtanom strategijom i u godini krize opravdano ostvaruje postavljene planove", stoji u priopćenju iz CO-a te se dodaje kako su ukupni prihodi tvrtke u 2009. godini iznosili 3,233 milijarde kuna, a rashodi 3,156 milijardi kuna.

"Iza nas je teška godina"

Na zadnji dan prošle godine likvidnost tvrtke je iznosila 6,8 posto. Iz Croatia osiguranja su se pohvalili kako su i dalje lider na hrvatskom tržištu osiguranja. "Iza nas je teška godina koju je obilježio značajan utjecaj globalne recesije na čitavu hrvatsku ekonomiju, pa tako i na sektor osiguranja. Unatoč svemu, zadovoljni smo rezultatima postignutim u 2009. godini koji potvrđuju kako je pravac razvoja kompanije koji smo izabrali bio ispravan. Očekuje li nas u ovoj godini oporavak tržišta, teško je trenutno reći, no ona će svakako biti ključna s obzirom na zakasnjelo djelovanje recesije na naš sektor", rekao je Hrvoje Vojković.

Iz CO-a tvrde kako su nastavili širiti svoju prodajnu mrežu te su u prošloj godini potpisali ugovore s Hrvatskom poštom i Finom o prodaji svojih usluga u poslovnicama tih tvrtki. Smatraju kako će time postati još dostupniji svim građanima Hrvatske.  

Pročitajte više