Vozač Flixbusa osumnjičen za ubojstvo iz nehaja. Dvije Hrvatice preživjele nesreću

Foto: Jan Woitas/DPA

Protiv vozača autobusa koji se jučer prevrnuo na njemačkoj autocesti, pri čemu je poginulo četvero ljudi, a mnogi su ozlijeđeni, vodi se istraga zbog ubojstva i nanošenja tjelesnih ozljeda iz nehaja, priopćio je ured javnog tužitelja.  Glasnogovornik ureda nije mogao reći je li muškarac (62) već ispitan.

Flixbus na kat s 54 osobe, uključujući dva vozača, skrenuo je s autoceste A9 u blizini Leipziga u srijedu ujutro i prevrnuo se. Autobusni prijevoznik ranije je izvijestio da je u autobusu bilo 55 osoba. Policija je priopćila da je četvero ljudi poginulo te da je teže ozlijeđeno šest, a lakše 29 ljudi.

Nisu izneseni detalji o zdravstvenom stanju ozlijeđenih.

Istražitelji su trenutačno usredotočeni na utvrđivanje uzroka nesreće. Svi ozlijeđeni koji se nalaze u bolnici bit će ispitani, pod uvjetom da njihovo zdravstveno stanje to dopušta, rekla je glasnogovornica sjedišta policije u Leipzigu odgovarajući na upit.

Također će biti naručeno izvješće o analizi autobusne nesreće, priopćio je ured javnog tužitelja. Prvi rezultati očekuju se tek za nekoliko tjedana.

Identitet četvero poginulih još nije bio utvrđen do podneva u četvrtak. "Nastojimo i nadamo se da ćemo poslijepodne moći dati informacije o tome", rekla je glasnogovornica policije. Autobus je putovao iz Berlina u Zurich.

U autobusu su bile i dvije Hrvatice koje, srećom, nisu ozlijeđene, potvrdili su za Danas.hr u Ministarstvu vanjskih poslova.

Pročitajte više