Vozač Hitne s Bundeka pušten iz Remetinca

Foto: Facebook

VOZAČ Hitne Mario Macan pušten je iz Remetinca.

Toooooo Mario je slobodan 💙💙💙

Objavljuje HITNA UŽIVO 194Petak, 30. lipnja 2023.

Sliku i vijest da je Macan pušten iz Remetinca objavili su njegovi kolege na stranici Hitna uživo 194.

Podsjetimo, jučer je ispred Remetinca bio velik prosvjed djelatnika Hitne koji su tražili puštanje Macana, kojem je sud odredio 30 dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Oni su i upozorili na loše uvjete u kojima rade te da se tijekom hitne intervencije moraju pridržavati prometnih propisa jer inače plaćaju kazne iz svog džepa.

Odvjetnik Marin Ivanović u razgovoru za Index potvrdio je da je Macan pušten iz Remetinca i da je prihvaćeno ono što su oni tvrdili ispočetka - da se ista svrha može postići uz neke druge mjere.

Macanu je sud, koji ga je prvotno strpao u istražni zatvor na 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja djela, oduzeo vozačku dozvolu.

"Idemo dalje"

"Dobra je vijest da je prihvaćena žalba, ali sada se postupak nastavlja. Nadam se da ćemo uspjeti dokazati sve što navodimo u obrani. Iznijet ćemo dokaze i vidjeti što dalje. Moj klijent je dvaput iznio obranu i objasnio sve kako je došlo do nesreće. I sad ćemo vidjeti što je još mogao poduzeti da ne bi došlo do te nesreće", ispričao nam je Ivanović.

Na pitanje o ranijoj presudi i zašto je sud uopće donio odluku o istražnom zatvoru, Ivanović kaže da ta ranija presuda nije brisana jer Macan novčanu kaznu koju je dobio nije mogao platiti odjednom te ju je plaćao na rate. "Kao i njegovi kolege, novčane kazne nekad se ne mogu platiti odjednom jer ti ljudi nemaju toliko novca. On je bio osuđen zbog prometne nesreće u kojoj je bio ozlijeđen pješak. Ta nesreća nije imala nikakve veze s njegovom službom. Dobio je novčanu kaznu koju je plaćao u ratama do svibnja ove godine i zato nije bila brisana", objasnio nam je Ivanović.

Rekao je i da se čuo s Macanom te da on sada ide kući svojoj obitelji pa će se onda dogovoriti sve dalje za postupak.

Što se dogodilo?

Podsjetimo, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici 62-godišnjem vozaču Hitne medicinske pomoći, koji je prošle srijede ozlijedio troje maloljetnika, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te je potom prevezen u Remetinec.

U srijedu oko 21:45 u Novom Zagrebu, s južne strane jezera Bundek, kod spasilačkog tornja, djelatnici Hitne medicinske pomoći pružali su u svom vozilu liječničku pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju. 

Nakon toga 62-godišnji vozač krenuo je vozilom hitne preko trave prema kolniku te ozlijedio troje maloljetnika koji su sjedili na travi, a jedan od njih je ležao u blizini vozila hitne.

Ozlijeđenom maloljetniku liječnička je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok su maloljetnice lakše ozlijeđene te im je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti.

Macan je u svom iskazu pred sudom rekao da nije vidio troje tinejdžera jer je bio mrak dodavši da su oni bili odjeveni u crno.

Pročitajte više