Vozač kamiona uhvaćen s više od 100.000 eura. Policija mu na granici uzela pola

VOZAČ kamiona pokušao je na graničnom prijelazu Slavonski Šamac prošvercati u Hrvatsku veću količinu novca i mobitela, a u tome ga je spriječila granična policija.

Kako su izvijestili, provodeći pojačane mjere nadzora na ulazu u Republiku Hrvatsku na spomenutom graničnom prijelazu, carinski službenici Sektora za mobilne jedinice zaustavili su vozača te pregledali teretno vozilo registarskih oznaka BiH kojim je upravljao državljanin BiH.

Detaljnim pregledom predmetnog teretnog vozila uz uporabu opreme iz projekta HERCUL III utvrđeno je da se u prostoru kontrolne ploče ispod sjedala suvozača nalaze skrivena veća količina novca i mobiteli.

Pregledom je pronađeno ukupno 107.130,00 eura, koje vozač nije prijavio ovlaštenom carinskom službeniku prilikom unosa, te dva mobilna telefona marke IPHONE P20 PRO i SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA.

Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 54.750,00 eura koju je vozač odmah podmirio. Pronađeni mobiteli su oduzeti.

Pročitajte više