Vozač koji je kod Požege sletio u rijeku i pobjegao predan u pritvor

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

PRONAĐEN je vozač (37) koji je u nedjelju automobilom sletio u rijeku i pobjegao s mjesta nesreće koju je izazvao na cesti između Požege i Mihaljevaca te je nakon istrage uz kaznenu prijavu predan u pritvor, izvijestila je policija. Podsjetimo, vozača je policija pronašla jučer na poljskom putu deset kilometara od mjesta nesreće. Osumnjičen je da je izazvao nesreću u cestovnom prometu te da nakon nesreće nije pružio pomoć ozlijeđenima.

Suvozač je teško ozlijeđen

U nesreći za koju vozača tereti policija teške tjelesne ozljede zadobio je njegov suvozač (30), a lakše tjelesne ozljede zadobio je vozač iz drugog vozila koje je sudjelovalo u nesreći.

Nakon pronalaska, nad vozačem je obavljen liječnički pregled kojim je utvrđeno da nema prepreka za nastavak istrage koja je danas završena, rekla je za Hinu glasnogovornica požeško-slavonske policije Nikolina Janković, podsjećajući da je policija cijelo vrijeme tragala za 37-godišnjakom.

Tražili su ga policajci, vatrogasci, HGSS-ovci, dronovi...

U akciju je uz 40 policajaca bilo uključeno 30 vatrogasaca te 22 pripadnika HGSS-a. Uz to, u potragu su bila uključena i dva psa tragača i dronovi.

Prema rezultatima policijskog očevida, prometna nesreća dogodila se u nedjelju oko 8 sati između Požege i Mihaljevaca. Upravljajući Hondom stranih registarskih oznaka, 37-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine prešao je vozilom u suprotnu prometnu traku.

Tom prilikom prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila marke Volkswagen požeških registarskih oznaka. Honda je nakon sudara sletjela u korito rijeke Veličanke, a Volkswagen je završio u kanalu uz cestu.

Pročitajte više