Vozač koji je ušao u krivi smjer odbio alkotest. Tijekom okretanja je udario u ogradu

Screenshot: HAC

POLICIJA je objavila detalje o jučerašnjem incidentu kad je 37-godišnji rumunjski državljanin teretnim vozilom ušao u suprotan smjer na autocesti A4, kod čvora Breznički Hum. 37-godišnjak se jučer oko 11:40 iz smjera naplatne postaje Breznički Hum uključio u promet na zapadnu kolničku traku u smjeru Varaždina.

Kad je shvatio da je ušao u pogrešan smjer, vozač je vožnjom unatrag započeo radnju polukružnog okretanja. Međutim, prije toga se nije uvjerio da to može učiniti a da ne ugrozi druge sudionike u prometu ili imovinu. Dodatno, nije vodio računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila te je zadnjim dijelom priključnog vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu.

 

Danas će biti izveden pred sud

Vozač je zatim navedenim teretnim vozilom napustio mjesto prometne nesreće a da nije oštećenom vlasniku odbojne ograde ostavio podatke o sebi i vozilu. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je naknadno našla 37-godišnjeg vozača koji se tom prilikom odbio podvrgnuti alkotestiranju. 

Priveden je u prostorije PPRP-a Varaždin te će 10. svibnja biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

Iz Policijske uprave varaždinske navode da mu zbog počinjenih prekršaja prijeti izricanje ukupne novčane kazne u iznosu do 6480 eura i kazna zatvora u trajanju do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju do 24 mjeseca.
 

Pročitajte više