Vozač u Čakovcu pokosio muškarca pored šoping-centra pa se na cesti zabio u auto

Jučer je u Čakovcu došlo do prometne nesreće u kojoj su ozlijeđena dva muškarca, a snimka nesreće danas se proširila društvenim mrežama. Na snimci se vidi kako auto pored  šoping-centra skreće u suprotnu traku i udara u muškarca koji je hodao uz zgradu centra. Muškarac pada na pod, a vozač se nastavlja brzo kretati prema parkingu te slijeće s parkinga na cestu, gdje udara drugi auto.

O nesreći se oglasila i policija, koja je navela da je auto vozio 48-godišnjak koji je naletio na 70-godišnjeg pješaka i auto 62-godišnjeg Austrijanca. Ne navode je li vozač bio pod utjecajem alkohola.

Svi završili u bolnici

"Vozač je vozio pristupnom cestom parkirališta trgovačkog centra u Svetojelenskoj ulici. Pritom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je na ravnom dijelu kolnika vozilom skrenuo na površinu za kretanje pješaka te je prednjim bočnim dijelom automobila udario u zid trgovačkog centra i u tijelo 70-godišnjeg pješaka.

Nakon udara došlo je do pada pješaka, dok se vozač nastavio kretati spomenutom prometnicom. U nastavku kretanja nailaskom na zavoj zbog neprilagođene brzine vozilom je izletio izvan kolnika na travnatu površinu te je uslijed uzbrdice došlo do podizanja vozila u zrak.

Uslijed opisane situacije prednjim dijelom automobila udario je u bočni dio osobnog automobila, austrijski nacionalnih oznaka, kojim je kolnikom Ulice Globetka, upravljao 62-godišnji državljanin R. Austrije. Nakon udara došlo je do zanošenja oba vozila na kolniku", opisuje policija.

Dodali su i da su ozlijeđeni 70-godišnji pješak i 62-godišnji vozač automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im je pružena liječnička pomoć. te da će se njihove ozljede naknadno okvalificirati. Naknadno je i 48-godišnji vozač prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan.
 

Pročitajte više