Vozač Hitne nije nikoga usmrtio, zatvorili ga. Banožića skrivali i pustili u kafić

Foto: Darko Tomas/CROPIX, Vinkulja.hr

HDZ-ovac Mario Banožić, bivši ministar obrane, jučer je, tjedan dana nakon što je pušten iz bolnice, gdje je završio poslije prometne nesreće u kojoj je terencem usmrtio Gorana Šarića (40), snimljen u kafiću. 

Nikome nije palo na pamet privesti Banožića, kojeg se tereti za izazivanje nesreće sa smrtnom posljedicom, pa je HDZ-ovac odlučio prikratiti vrijeme u ugostiteljskom objektu, što je netko dokumentirao, a portal Vinkulja.hr objavio.

Bivši je ministar, podsjetimo, u lošim vremenskim uvjetima 11. studenog, nešto iza 6 ujutro, pretjecao kamion dok se vozio u lov i izravno se sudario s kombijem koji je vozio Šarić, otac dvoje djece. Banožić je nakon nesreće dva tjedna proveo u bolnici, navodno je bio i u po život opasnom stanju, no prošlog je petka odšetao iz bolnice. USKOK, da stvar bude apsurdnija, prošlog tjedna nije imao pojma da je Banožić pušten kući. 

Banožić ispitan u strogo kontroliranim uvjetima, u policiji branili i korištenje lifta

Jučer je Telegram objavio da je bivši HDZ-ov ministar u srijedu ispitan u policiji, i to u posebnim, strogo kontroliranim uvjetima.  

Izvor portala blizak PU vukovarsko-srijemskoj tvrdi da se neposredno pred Banožićev dolazak u zgradu Policijske uprave u Vinkovcima djelatnicima branilo korištenje lifta kako bi bivši ministar bez čekanja, i da ga vidi što manje ljudi, mogao odmah ući u dizalo. Navodno su neki policajci negodovali što na više katove moraju ići pješice.

"Htjelo ga se sačuvati od mogućih neugodnosti"

Isto se dogodilo kada je Banožić došao na kat na kojem se nalazi policijska soba s kamerama u kojoj je dao iskaz, govori isti izvor. Službenicima na tom katu je rečeno da neko vrijeme ne izlaze iz ureda.

"Željelo se na svaki način osigurati da Banožića vidi što manji broj ljudi, ali i sačuvati ga od mogućih neugodnosti", tvrdi izvor. 

Prema tim je informacijama, dakle, policija bila vrlo fokusirana da se bivšeg HDZ-ovog ministra Marija Banožića (44) zaštiti od neugodnosti. 

Nitko od neugodnosti nije štitio vozača Hitne, koji nikoga nije ubio, a nesreća se dogodila dok je zarađivao za život, a ne išao u lov

Od neugodnosti policija nije štitila vozača Hitne Marija Macana (62), koji je prije pola godine izazvao nesreću na Bundeku. On, međutim, nije nikoga usmrtio, nego je teško ozlijedio tri maloljetnika. Nesreću je nehotice izazvao dok je obavljao svoj posao. Hitna je, naime, intervenirala u slučaju pijane djevojčice, koju su vozili u bolnicu.

I ne samo da su Banožićevog imenjaka iz Hitne pomoći, koji je vozio da bi zaradio za život, a nije jutro nakon zabave išao u lov, vodili u lisicama nego mu je određen i istražni zatvor zbog "opasnosti od ponavljanja djela". 

Banožić je, s druge strane, na slobodi, pa može i u kafić i kamo god poželi. 

Čudesan oporavak Marija Banožića, za kojeg i dalje ne znamo službeno koliko je imao alkohola u krvi i što je pokazao nalaz centra za vještačenja

Bivši ministar obrane je, kako smo rekli, izazvao nesreću dok je išao u lov. Za vozača Hitne znamo i da nije bio alkoholiziran, a iz onoga što je procurilo u medije znamo da je Banožiću uzorak krvi uzet u 6:47 ujutro te da je pokazao da je imao 0.21 promil. Još uvijek nije poznato je li gotov nalaz u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić i što je pokazao. 

Navodno se nije ničega sjećao, imao je nagnječenje mozga, nije se mogao kretati ni napisati Facebook status (napisao ga je tek po izlasku iz bolnice pa dodao da prije nije mogao), ali tjedan dana kasnije uspješno se oporavio i sasvim je sposoban vrijeme s društvom provoditi u kafiću. Bez pritvora, lisica, neželjenih pogleda tijekom dolaska na ispitivanje i drugih neugodnosti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.