Vozio pijan, bježao policiji, a onda ih vrijeđao. Kažnjen s 11.200 kuna

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ZBOG vožnje Bosiljevom u pijanom stanju i vrijeđanja policajaca 65-godišnji vozač je kažnjen s 11.200 kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom, izvijestila je Policijska uprava karlovačka.

65-godišnjaku iz Bosiljeva jučer je na Općinskom sudu u Karlovcu izrečena novčana kazna od 11.200 kuna jer je utvrđeno da je "kolnikom nekontrolirano upravljao" osobnim automobilom karlovačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1.49 g/kg.

Nakon što su ga uočili, policajci su ga, uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, pokušali zaustaviti i isključiti iz prometa, međutim vozač se oglušio i nastavio kretati, nakon čega se zaustavlja. Prilikom postupanja odbio je policiji dati svoje dokumente, vrijeđao ih je te se pokušao udaljiti, u čemu su ga spriječili.

Pijani vozač iz Krapine vozio s 2.75 promila alkohola 

Zbog vožnje u pijanom stanju na autocesti A1 i u Slunju kazne će biti izrečene i vozačima vozila krapinske i zagrebačke registracije.

Šezdesettrogodišnji vozač ih Krapine zatečen je sinoć u vožnji osobnog vozila autocestom A1 pod utjecajem alkohola od 2.75 g/kg.

Drugi 63-godišnji vozač vozio je kroz Slunj teretno vozilo zagrebačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1.16 promila.

Obojica alkoholiziranih vozača su isključena iz prometa i smještena u posebne prostorije policije te će biti sankcionirana sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, navode iz PU karlovačke.

Pročitajte više