Vrdoljak: Uozbiljite se, spasite Imunološki

Foto: FaH

SABORSKI zastupnik HNS-a, bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak pozvao je bivšu oporbu, sadašnju vlast da se "uozbilji", nađe rješenje i spasi Imunološki zavod koji, kaže, 19. svibnja ide u stečaj.
 

Imunološki 19. svibnja ide u stečaj, imovina je ostala na d.d.-u, samo zato jer se nitko u ovoj Vladi nije posvetio Imunološkom, prvenstveno Ministarstvo zdravlja, upozorio je Vrdoljak nakon stanke koju je u Saboru zatražilo više klubova.

"Dok zabavljate javnost, 'zabavite' djelatnike Zavoda rješenjem", poručio je bivši ministar prozivajući vlast da se, dok Zavod propada, "prepucava" oko SOA-e, MUP-a, konzultanata, oko toga tko je kupio koji stan.

Vrdoljak je, podsjećajući na pozive bivše oporbe, prije svih HDZ-ova Ivana Šukera, da se spasi Imunološki, ustvrdio da je bivša Vlada, u kojoj je bio ministar, reagirala na te pozive.

Osigurali smo plaće za radnike, prebacili djelatnike iz d.d.-a u ustanovu, potpisali ugovor o prijenosu djelatnosti između Imunološkog zavoda i ustanove Imunološki zavod, pobrojao je Vrdoljak, navodeći da se sve to događalo do 1. listopada, mjesec dana prije parlamentranih izbora.

"Mi smo vas poslušali, svoj posao smo odradili, donijeli smo sve odluke, osigurali sredstva, valjda je netko nakon toga treba provesti odluke Vlade da bi dokazali svoju vjerodostojnost da se spasi Imunološki zavod", zaključio je Vrdoljak.
Šuker je pak kratko uzvratio kako i sada govori ono "što je govorio tada".
 

Pročitajte više