Vrh splitskog HDZ-a na ručku kod Keruma: "Bilo je šaroliko društvo, nismo o politici"

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

PREDSJEDNIK splitskog HDZ-a Petar Škorić i tajnik organizacije Tomislav Prljević posjetili su šefa HGS-a Željka Keruma u Rogoznici.

Škorić nam tvrdi kako nije istina da su Kerumu ponudili da odustane od kandidature za gradonačelnika Splita, što bi HDZ bio spreman kompenzirati dogradonačelničkom pozicijom na koju bi uskočio, a tko drugi, do nezaobilazni Jure Šundov.

"Bio je to slučajni susret. Tajnik i ja smo bili na proputovanju. Zadržali smo se sat vremena, bilo je tu veće šaroliko društvo, a o politici nismo razgovarali", uvjerava nas Škorić.

Prljević: Bio sam i s Pauletićem

Tajnik Prljević tek nam je kazao da nikakvih razgovora o bilo kakvim političkim ponudama i kombinacijama nije bilo, a pogotovo ne "o takvim kakve nitko ne može ni zamisliti."

"Bio sam i s Pauletićem prije no što je objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika. I tu bi netko mogao izvući nekakve zaključke, potpuno bez ikakve osnove", komentirao je Prljević.

Kandidat MOST-a Robert Pauletić već je optužio HDZ-ovce za šurovanje s Kerumom, i to u konobi na obroncima Mosora. Druženje je bilo, ali unutarstranačko, Keruma nije bilo, tvrde nam HDZ-ovci. 

Ovaj sastanak vrha splitskog HDZ-a sa šefom HGS-a u Rogoznici došao je u jeku vrlo žestokog obračuna HDZ-ovog šefa poduzetnika Hrvoja Marušića i Keruma. Marušić se grozi Keruma koji nije dolazio na posao i podsjeća na dugove od milijardu i pol kuna, Kerumu nije jasno kako Marušića još uvijek toleriraju u HDZ-u kada im je nanio toliko štete.

Koalicija s HGS-om riješila bi HDZ-ovce muke

Pokušali smo čuti koju i od Keruma o ručku s HDZ-ovcima, no nije se javio. Škorić nam je, pak, otkrio da je Kerum ponudio domaću spizu i da se jeo mesni meni. 

Nije tajna da Andro Krstulović Opara, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita, nije po volji dijelu HDZ-ovaca i njihovog biračkog tijela te se traže rješenja na krilnim pozicijama. Eventualna koalicija s HGS-om i kombinacija sa Šundovom na dogradonačelničkom mjestu riješila bi HDZ-ovce brige i Krstulović Opara bi sasvim mirno mogao čekati rezultate izbora. Teško da će išta biti od toga jer Kerum je uvjeren da će pobijediti. 

Pročitajte više