vrhovine - štete prelaze 268 tisuća kuna

U općini Vrhovine poduzimaju se mjere kako bi se što prije sanirale štete prouzročene nevremenom koje je prije dva dana zahvatilo područje Rudopolja, a po prvim procjenama općinskog povjerenstva štete prelaze 268.000 kuna, rečeno je na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Vrhovina.

Vijećnici Općinskog vijeća s današnje sjednice uputili su zahtjev ličko-senjskom županu da proglasi elementarnu nepogodu, a zatražena je i pomoć u građevnom materijalu.

Šezdesetak stanovnika Rudopolja, među kojima ima i starijih od 90 godina, ne pamti takvo nevrijeme koje je u obliku pijavice u noći sa subote na nedjelju za samo nekoliko sekundi gotovo pomelo sve što je zahvatilo.

Stradalo je devet obiteljskih kuća čiji su krovovi i stolarija potpuno ili djelomično uništeni, te pet gospodarskih objekata, a polomljeno je ili iščupano više od 110 voćaka.

Najveće štete pretrpjelo je gospodarstvo Koste Ivaniševića koji je uspio zbrinuti stado od pedesetak ovaca kod susjeda i prijatelja u Zalužnici. Njemu je nevrijeme odnijelo krov s kuće i s dviju štala, doznaje se od predsjednika Mjesnog odbora Rudopolja Nikole Kmezića.

(Hina) kp vkn

Pročitajte više