Vrhovni sud odbio Škaru, tražio je da se dokazi o silovanju tajnice odbace

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

VRHOVNI sud odbio je zahtjev bivšeg šefa Autokluba Siget Damira Škare, koji je optužen za silovanje bivše tajnice, a kojim je tražio da se dokazi protiv njega odbace. Kao razlog za odbacivanje dokaza naveo je da je njegova žrtva istupala u medijima i tako utjecala na svjedoke.

Podsjetimo, prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza seksualno napastovao u prostorijama autokluba.

Žena je i svjedočila, detaljno opisavši seksualno zlostavljanje. 

Na silu joj gurao prste u spolovilo pa joj nudio ispriku

Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe i lijevu ruku joj gurnuo u grudnjak. U jednom se trenutku, ispričala je, uspjela iščupati i rekla mu da stane. No nije ju poslušao.

"Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi što želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati", ispričala je žena.

Nije se mogla osloboditi, a Škaro joj je tada počeo gurati ruku u spolovilo, ispričala je. Dodala je da ju je nakon svega Škaro pokušao posjesti i pitao je može li joj se ispričati, na što mu je ona rekla da za to nema isprike.

Optužnica za silovanje i spolno uznemiravanje

Optužnica protiv Škare podnesena je krajem studenog. 

"Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. svezi članka 152. stavak 1. KZ-a. (28. 11. 2019.)

Okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio navedena kaznena djela na štetu zaposlenice", priopćio je DORH.

Pročitajte više