Vrhovni sud Srbije ponovo će razmatrati presudu za ubojstvo premijera Đinđića

VRHOVNI sud Srbije razmotriti će žalbe Milorada Ulemeka Legije i Zvezdana Jovanovića na presudu za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, javlja B92.

Legija i Jovanović su dobili priliku žalbe na drugostupanjsku presudu. Naime, Srbija dopušta osuđenicima na maksimalne kazne od 40 godina zatvora pravo na trećestupanjski postupak. Stoga će Vrhovni sud razmatrati ovu žalbu 8. rujna u okružnom zatvoru u Beogradu. Odluka će se donijeti na zatvorenom djelu sjednice i ako potvrdi presudu, tada će biti pravovaljana.

Vrhovni sud je već jednom razmatrao žalbu na presudu za Điđićevo ubojstvo te je na sjednici u prosincu 2008. potvrđena prvotna odluka suda. Tada su žalbu podnijela sva dvanaestorica osuđenih i ponovo je utvrđeno da su svi krivi.

Suđenje za ubojstvo premijera Đinđića nazvano je "suđenjem stoljeća" u Srbiji. Počelo je u prosincu 2003. i obilježile su ga mnoge afere poput uhićenja zamjenika tužitelja Milana Radovanovića koji je bio zadužen za taj proces. Tijekom suđenja ispitano je više od 150 svjedoka.

Pročitajte više