Došao je trenutak kada možemo i moramo zaštititi žene Hrvatske od sadista i fanatika

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DANAS objavljena odluka Vrhovnog suda SAD-a kojom je nakon 50 godina ukinuto ustavno pravo na pobačaj katastrofa je planetarnih razmjera. 

>> Vrhovni sud SAD-a poništio povijesnu odluku, mnoge žene gube pravo na pobačaj

S obzirom na poziciju SAD-a u svijetu, ona će sigurno utjecati i na mnoge druge zemlje te će postati krunski argument svakojakih aktivista protiv prava žena da odlučuju o vlastitom tijelu. Ovo je definitivno njihova velika pobjeda. Ovo je pobjeda sila mraka koja mora izazvati mobilizaciju svih onih kojima je stalo do slobode i jednakosti, koji misle da žene ne smiju postati ropkinje poremećenih religioznih doktrina i bolesnih fanatika.

Višedesetljetni projekt ukidanja prava na pobačaj

Oni su do te pobjede došli višedesetljetnim radom. Nije se ova katastrofa u SAD-u dogodila preko noći, nego je bilo pažljivo planirana. Fundamentalistički kršćani i Republikanska stranka na tome su vrijedno radili još od početka 1980-ih, strateški gurajući svoje najekstremnije pravne kadrove u Vrhovni sud SAD-a. 

Baš zato su i toliki američki fanatični kršćani glasali za Donalda Trumpa 2016. nadajući se - pokazalo se opravdano - da će on u Vrhovni sud ugurati kadrove koji će ukinuti ustavno pravo na pobačaj. Nije im smetalo ni to što je Trump u trećem braku ni što ga boli briga za Isusa Krista, nije im smetalo što se hvalio kako grabi pičke kad mu tako dođe.

Nije im smetalo ni što sve to razotkriva njihovo duboko licemjerje jer oni su bili na antiženskom džihadu na kojem je cilj opravdavao sva sredstva.

Isti projekt već se provodi u Hrvatskoj

Isti takvi su pripadnici njihovih ekspozitura u Hrvatskoj. Hodaju nominalno za život, obitelj i Hrvatsku, kurac i palac, a zapravo hodaju kako bi gazili žene i prava žena. I gazit će ih sve dok im to dopuštamo.

Ta je mračna i zlokobna ekipa spremna na sve, a najvažnije od svega - spremna je dugo i vrijedno raditi na tome da ženama u Hrvatskoj posve onemogući pravo na pobačaj, koje je u praksi ionako već narušeno. Širit će svoje morbidne laži, rovarit će, lagat će, podvaljivat će, prijetit će, raditi što god treba i koliko god treba dok ne ostvare svoj dijabolični cilj. Neće biti sretni sve dok žene u Hrvatskoj ne budu prisiljene rađati djecu koju ne žele roditi. 

Dobra je vijest to što su oni trenutno manjina u našem društvu. Da oni misle kako mogu pobijediti na referendumu o ustavnoj zabrani pobačaja, već bi odavno skupljali potpise. Znaju da ne mogu, znaju da bi izgubili.

Sada je trenutak da porazimo sadiste i fanatike koji ženama žele zabraniti pobačaj

Stoga je sada pravi trenutak da domaće lijevo-liberalne snage konačno izvade glavu iz pijeska, pokažu da imaju barem pola petlje u odnosu na onu koju iskazuju antiženske sile mraka i pokrenu ustavni referendum o pravu na pobačaj.

Ono mora biti u Ustavu RH. Nije ni to vječna garancija i neprobojna obrana od hordi zla koje žele podjarmiti žene Hrvatske, ali bi im bitno otežalo projekt na kojem već vrijedno rade.

Ovo je trenutak kada možemo i moramo zaštititi žene Hrvatske od tih sadista i fanatika. Potrebna je samo politička hrabrost da se krene u tu bitku. Potrebno je konačno preuzeti inicijativu i diktirati tempo, a ne stalno reagirati na poteze Katoličke crkve i njenih falangi koje žele zabraniti pobačaj u Hrvatskoj. Dosta je bilo obrane, vrijeme je za napad. 

Ne smijemo dozvoliti da Hrvatska krene putem Poljske ili SAD-a. Ne smijemo dozvoliti da se vratimo u stanje u kojem se pobačaj kažnjavao smrtnom kaznom, kao za vrijeme NDH, što je oduševljavalo Alojzija Stepinca.

Ako za to nismo sposobni i ako budemo dopuštali da klerofašisti taktikom kuhanja žabe dođu do zabrane pobačaja u Hrvatskoj, onda i zaslužujemo smetlište povijesti. Žene, naravno, ne zaslužuju da ih se tako muči i njima naš kukavičluk i nesposobnost da se borimo za ono što je ispravno neće biti nikakva utjeha. 

Ne trebaju nam gnjilojajci, već hrabri političari

Pravo na pobačaj mora biti u Ustavu RH. Prilika je pred nama. Sada je trenutak. Sada, sada, sada! Tko za tu borbu nije spreman, zaslužuje političku propast. Takvi nam gnjilojajci i kunktatori ne trebaju. 

Stoga ću biti vrlo jasan: očekujem od svih parlamentarnih stranaka koje se smatraju lijevima i liberalnima da se organiziraju i pokrenu skupljanje potpisa za ustavni referendum o pravu žena na pobačaj, kao i od svih ostalih društvenih aktera kojima je stalo do prava žena da se tome pridruže.

Očekujem od svih kojima je stalo do prava žena da se bore za premoćnu pobjedu na tom referendumu. Ja ne znam kako se inače mogu pogledati u ogledalo i kako mogu ženama iz svoje okoline pogledati u oči. Mene je već stid što smo dopustili da stvari u Hrvatskoj dođu do ove točke, ali tome sada mora biti kraj. 

Idemo na referendum o pobačaju! Pobjeda je naša. Samo se trebamo usuditi.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Pročitajte više