Vrijeme se ne mijenja. I dalje je pretoplo za zimu

Foto: Nel Pavletić/Pixsell, Index

Prema DHMZ-u, danas se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme te i dalje razmjerno toplo za ovo doba godine. Uz više oblaka, povremeno malo kiše na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije.

Dulja sunčana razdoblja očekuju se u sjevernim kopnenim krajevima. Vjetar slab do umjeren, u gorskim krajevima jak, na udare i olujan jugozapadni. Na Jadranu će puhati većinom umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16 °C.

Prognoza po regijama za 29.12.2023.

Istočna Hrvatska

Pretežno ili djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 12 i 14 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te i dalje razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak, u gorju i olujan jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 13 i 16 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s malo kiše. Bit će razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 10 do 14 °C.

Istra

Promjenjivo oblačno, mjestimice sa slabom kišom, više krajem dana. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito. Vidljivost će mjestimice biti smanjena zbog sumaglice, ujutro i navečer ponegdje i magle. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 8 do 12 °C, u unutrašnjosti Istre od 4 do 7 °C, a najviša dnevna od 11 do 15 °C.

Sjeverni Jadran

Umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice moguće malo kiše. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 13 i 15 °C.

Dalmacija

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, a uglavnom malo kiše može pasti ponegdje u sjevernoj Dalmaciji i unutrašnjosti. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura između 13 i 16 °C.

I sutra slično

Promjenljivo, u Gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu ponegdje i pretežno oblačno, očekuje se sutra. Povremeno malo kiše, ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskom kotaru i Lici.

Vjetar uglavnom slab, mjestimice u gorju i na sjevernom Jadranu do umjeren jugozapadni, u Dalmaciji jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 16 °C.

Vrijeme prekosutra

Pročitajte više