Vrkić za Index: "Pozivam HDZ i HNS da slože Vladu"

Foto: FAH

GRADONAČELNIK Osijeka Ivan Vrkić, kojeg podupiru HNS i SDP, prema izlaznim anketama osvojio je večeras novi mandat na čelu grada, i to sa 65,86 posto podrške.

U komentaru za Index oko 22 sata, Vrkić je pozvao na vladu HNS-a i HDZ-a na nacionalnoj razini.

"Predlažem koaliciju HNS-a i HDZ-a, jer je to model koji je funkcionirao na u Osijeku. Nacionalna razina je nešto drugo, ali mislim da ako je to moguće na lokalnoj razini da se može dobro razmisliti, da se prouči takav model i da se on može aplicirati i na nacionalnoj razini", poručio je gradonačelnik Vrkić.

Tvrdi kako nema saznanja o tome postoji li takva inicijativa na nacionalnoj razini jer je bio zauzet svojom kampanjom. Dodaje kako nije previše opterećen nacionalnom politikom, ali i kako je zainteresiran za to da se vlada što prije sastavi.

"Važno je da Hrvatska ne stoji. Zato sam bio zainteresiran da se vlada presloži na bilo koji način. S tim da ja nemam kompetencije niti snage da bilo koga na bilo što nagovaram. Ja sam samo govorio iz iskustva kako sam prakticirao ovdje u Osijeku", poručio je Vrkić i dodao kako ga posebno veseli da je dobio izbore, ali kako ga to i motivira da još bolje vodi grad.

Pročitajte više