Vučić: Ako ste se zarazili, a niste cijepljeni, neće vam biti plaćeno bolovanje

Foto: EPA

AKO ste se zarazili koronavirusom, a niste cijepljeni, neće vam biti plaćeno bolovanje zbog korone, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na provladine TV Pink.

Srpski Blic piše kako je dosadašnja praksa pokazala je da je ljudima koji su bili zaraženi koronavirusom, a koji rade u javnom sektoru bolovanje bilo plaćeno, ali to nije bio slučaj i u privatnom sektoru.

Naime, bilo je dosta poslodavaca koji su poštovali preporuku resornog ministarstva, ali i onih koji su plaću za bolovanje zbog korone smanjivali za 35 posto, navodi taj list.

Vučić: Svima koji su se cijepili dat ćemo po 25 eura

Podsjetimo, Srbija  će svim svojim građanima koji su cijepljeni barem jednom dozom ili prime cjepivo protiv covida 19 do 31. svibnja, kao nagradu za odgovornost u vrijeme pandemije uplatiti pomoć od 25 eura

> Vučić: Svi koji su se cijepili dobit će novac

Tu odluku je ranije danas, u programu TV Pink, najavio i Aleksandar Vučić, najavljujući isplatu umirovljenicima, korisnicima socijalne skrbi, nezaposlenima, te osuđenicima u kazneno-popravnim ustanovama.

 

Vlada je priopćila kako "na inicijativu predsjednika" priprema odluku o financijskoj potporu cijepljenim građanima, a prijedlog tog rješenja i proceduru prijavljivanja sačinit će ministarstva financija i zdravstva.

Za ostvarivanje prava na financijsku pomoć, kako se navodi, nije bitno koje su od ponuđena četiri cjepiva primili - Sinopharm, Pfizer/BioNTec, Sputnjik V ili Astra Zeneka.

Pročitajte više