Vučić: Sve mi je teže razgovarati s mnogim svjetskim političarima

Foto: M.K./ATAImages/PIXSELL

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zadovoljan što Europski parlament (EP) nije prihvatio prijedlog da se prekinu pregovori o pristupanju Srbije EU zbog stava o ratu u Ukrajini. Srpski predsjednik je kazao da će se službeni Beograd i dalje nastaviti ponašati u skladu s interesima države. 

"Bilo je pokušaja pojedinih zastupnika u EP da se izglasa prekid pregovora sa Srbijom. Nama je drago što to nije izglasano jer bi bilo pogrešno i hvala većini u EP koja to nije prihvatila… Ali ja sam jednom rekao – neka svatko radi svoj posao. Nećemo moliti nekoga za nešto. Važno je da Srbija bude na europskom putu, ali je također važno da ima slobodu i pravo da razmišlja o svojim interesima", rekao je Vučić, prenosi Nova.rs.

Vučić kaže da mu je sve teže razgovarati s mnogima na svjetskoj političkoj sceni

Predsjednik Srbije kaže da mu je sve teže razgovarati s velikim brojem osoba na svjetskoj političkoj sceni jer mnogi od njih smatraju da su u ratu i da nema razgovora ni o nekim očitim stvarima. 

Vučić je negirao navode u medijima da je dogovoren njegov susret s premijerom Kosova Albinom Kurtijem u Bruxellesu. Kaže da Srbija ne bježi od dijaloga jer želi razvoj i mir, a ne sukobe, piše Nova.rs.

Pročitajte više