Vučić držao presicu, a onda se ekran zacrnio. Mladić: Iščupao sam im kablove

Screenshot: RTS

EKRANI diljem Srbije nakratko su se jučer popodne zacrnili kada se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraćao javnosti.

Do prekida emitiranja je došlo jer je jedan mladić iz Beograda namjerno izvukao kablove iz uređaja za emitiranje, piše Nova.rs.

Anonimni mladić je naveo kako je "već svima dosta njegovog davljenja i prenemaganja".

"Bukvalno im se diže kosa na glavi na sam spomen šefa mafije"

"Gledam na netu, svi pišu o tome kako vrhovni kabadahija ponovo ima neku izvanrednu konferenciju na kojoj će ponovo ispirati ljudima mozgove širom Srbije. Razmišljam o tome kako većina mojih prijatelja više i ne gleda televiziju i ne prati vijesti jer im se doslovno diže kosa na glavi na sam spomen šefa mafije i koliko nam je svima više dosta njegovog davljenja i prenemaganja", objasnio je mladić za Novu.rs.

"Shvatio sam da mi se Predsjedništvo nalazi na putu i sjetim se da bih opet mogao iščupati kablove novinarskom kombiju Pinka, kao prije jedno pola godine kada sam se opet našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Doslovno mi je u glavi bilo to da je ovo dobar trenutak da ih malo iznerviram i da im se odužim za svu onu torturu kojoj smo svakodnevno izloženi", dodao je.

"Legao sam spavati s jednim velikim osmjehom na licu"

"I gle čuda i moje sreće, ovoga puta tu su bila dva kombija. Pored Pinkovog, tu je bilo i vozilo naše drage nam okupirane i praktično privatizirane Radio-televizije Srbije. Prvo sam prišao Pinkovom vozilu, izvukao kabl i bacio ga što dalje od vozila. Nakon toga sam prišao kombiju RTS-a i uradio istu stvar. Kada sam čuo ‘Au, jeb** ti’ iz kombija, okrenuo sam se i nastavio svojim putem kao da se ništa nije desilo. Tek poslije nekih sat vremena sam vidio razmjere samog čina i moram vam priznati da sam zbog toga, za razliku od SNS poltrona i ulizica, legao spavati s jednim velikim osmjehom na licu", kazao je mladić.

"Koristim ovu priliku da pozovem sve hrabre ljude koji rade u okupiranim institucijama da se uključe u sabotaže i slobodno okrive za to neimenovanog čupača kablova. Da bismo promijenili ovaj sustav, moramo ga svi pomalo nagrizati sa svih strana. Što se tiče vlasti, nek im se tresu gaće, nek se plaše i razmišljaju iz kog ugla ili mraka će iskočiti neki neimenovani gospodin ili gospođa. Do pobjede", dodao je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više