Vučić nakon sastanka u Glavnom stožeru: Predaje neće biti, pobijedit će Srbija

Foto: FaH

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se nada skoroj deeskalaciji situacije na sjeveru Kosova. "Mi smo sada završili sastanak u Generalštabu, ono što je bilo važno jeste da je razgovor protekao mirno. Prije svega u razmjeni informacija, jer je bilo mnogo dezinformacija, a u ponoć očekujemo razgovor s komandantom KFOR-a Goranom Rakićem i predstavnicima Srba.

Molili smo međunarodne institucije da utječu na albansku stranu da odgode odluke prije nego sto se nađemo ponovo u Bruxellesu i da sve rješavamo mirnim putem. Nadam se da će noćas ili sutra doći do deeskalacije situacije", rekao je Vučić.

"Predaje neće biti, pobijedit će Srbija"

Zahvalio je Srbima na Kosovu "zbog suzdržanosti i hrabrosti". "Veliko hvala Srbima s Kosova zbog suzdržanosti i hrabrosti. Predstoji nam najteža politička borba. Hvala što čuvate srpsko ime i prezime na Kosovu. Želim se zahvaliti onima koji su podržali Srbiju", rekao je Vučić i dodao da se radi na smirivanju svega.

 

"Bez obzira na to koliko teško bilo, predaje neće biti, pobijedit će Srbija", zaključio je Vučić u telefonskom uključenju za TV Pink, prenose srpski mediji.

Pročitajte više