Vučić šefu tabloida koji je svojevoljno u zatvoru: Dragane, imaš šestero djece...

Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL, EPA

DRAGAN Vučićević, glavni urednik i vlasnik srpskog tabloida Informer, izrazito sklonog predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, danas je otišao u zatvor. Zatvorsku je upravu, kako prenosi njegov list, odmah nakon što je počeo s odsluženjem kazne obavijestio da stupa u štrajk glađu.

Cirkus oko odlaska u zatvor šefa notornog provučićevskog tabloida

Vučićević je u Okružni zatvor u Beogradu otišao svojevoljno, nakon što je odbio platiti kaznu od 200.000 dinara (oko 1700 eura), na koliko je pravomoćno osuđen jer je na Twitteru izvrijeđao novinara Jugoslava Čosića. O Čosiću je između ostalog napisao da je "šiptarski plaćenik". 

Šef Informera je nekoliko tjedana iz dana u dan hodočastio po srpskim televizijama i kukao kako mora u zatvor, a danas se javio u zatvor nakon što je, naravno, prethodno održao presicu na kojoj se opet jadao da mora u zatvor.

Inače, cijeli cirkus oko Vučićevićevog odlaska u zatvor išao je do te mjere da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javno izgovorio da je šefu Informera nudio da mu on plati kaznu kako ne bi išao u zatvor, ali je Vučićević to odbio. "Rekao sam mu, uplatit ću ja, nije problem, to mi je jedna plaća, ali je on rekao da mu je to važno jer želi dokazati svoje principe", rekao je Vučić.

Vučić: Dragane, imaš šestero djece...

Nakon što je Vučićević danas otišao u zatvor, Vučić se ponovo oglasio. 

"Najavio je štrajk glađu i ja ne znam što bih vam rekao, on se već nalazi na odsluženju kazne, to nije dobra vijest za Srbiju, ali ćete vidjeti sve to licemjerje, jer nećete čuti riječ 'izvini' od onih koju su pravili naslovnu stranu da nikad neće otići u zatvor", rekao je Vučić.

"Problem je u tome što postoji raznovrsna (sudska) praksa kod nas i što to nije pravedno i pravično, ja neću da ulazim u presude i nemam pravo kritizirati kao predsjednik", dodao je.

Ali je nastavio komentirati Vučićevićev odlazak u zatvor.

"Nadam se da će se u danima koji su pred nama to riješiti. Ali ima nešto opasnije od toga, za što je Vučićević u pravu, a to je što se u kazneno-pravnoj evidenciji vodi kao kriminalac. A zašto je kriminalac, zato što je odgovorio na uvrede nekome?! Iz tog ugla ja razumijem njegove motive, ali on ima šestero djece i mora misliti o njima. Dragane, imaš šestero djece, imaš obavezu brinuti se o njima. To je mnogo veća obaveza nego da svima otvaraš oči i ukazuješ nam na to kakav nam je sistem, koliko nepravde ima i koliko licemjerja ima", rekao je Vučić.

Manji incident prije Vučićevićevog ulaska u zatvor

Evo i što je Vučićević rekao prije nego što je ušao u zatvor. 

"Idem u zatvor jer se neću povinuti nezakonitoj presudi. Mene je osudila politika. Ovi hejterski mediji su pisali da neću otići u zatvor, baš me zanima vidjeti što će sutra napisati", rekao je Vučićević.

Prije nego što se javio u zatvor, došlo je i do manjeg incidenta. Naime, aktivisti desne stranke Dveri Vučićeviću su došli predati sapun. Vučićevićev sin je u jednom trenutku fizički krenuo na njih, no otac ga je zadržao i rekao mu da ne nasjeda na provokacije. 

Pročitajte više