Vučić: Srbija će sudjelovati u obnovi ukrajinskih gradova

Foto: M. M./ATAimages/PIXSELL

ALEKSANDAR VUČIĆ rekao je tijekom susreta s ukrajinskim ambasadorom Volodimirom Tolkačem da će Srbija sudjelovati u obnovi gradova u Ukrajini. Novi ambasador Volodimir Tolkač došao je u posjet Srbiji.

Vučić je izrazio iskreno žaljenje zbog situacije u Ukrajini te istaknuo da je Srbija "privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država kao jednog od osnovnih principa međunarodnog prava", prenosi N1 Srbija.

Rekao je da u tom smislu Srbija uvažava teritorijalni integritet Ukrajine, priopćili su iz Vučićevog kabineta. 

"Srbija se zalaže za mirno rješavanje sporova"

Vučić je istaknuo da je Srbija izbjeglicama iz Ukrajine osigurala najbolje moguće uvjete, kao i sva prava na boravišne i radne dozvole. Kaže da je to osigurano pravilima zemalja EU te da je "čak i na višem nivou". Predsjednik Srbije najavio je da će uskoro s Tolkačem posjetiti ukrajinske izbjeglice u Srbiji te da će Srbija sudjelovati u obnovi gradova u Ukrajini. 

Ponovio je da se Srbija, u skladu s vlastitom dosljednom politikom, zalaže za mirno rješavanje sporova. Kazao je da u tom smislu Srbija podržava sve napore usmjerene na pregovore Ukrajine i Rusije. 

Ukrajinski ambasador zahvalio je na humanitarnoj i financijskoj pomoći Srbije ugroženim civilima iz Ukrajine, prenosi N1 Srbija.

 

Pročitajte više