Vukelić: Vlada zadovoljna poduzetničkim zonama i tehnološkim parkovima u Varaždinu

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić rekao je danas u Varaždinu da je Vlada zadovoljna učinjenim u području poduzetničkih zona i tehnoloških parkova u Varaždinu, što je "prednost za taj kraj jer će moći iskoristiti sve vladine kvalitetne programe za poticanje poduzetničkih zona te malog i srednjeg poduzetništva".

Ministar Vukelić danas je u Varaždinu s gradonačelnikom Ivanom Čehokom i predsjednikom Županijske komore Čedomilom Cesarcem razgovarao o zajedničkom ulaganju Grada i Vlade u izgradnju slobodne i poduzetničke zone.

Vukelić je rekao kako će se realizirati elektroenergetski priključak za varaždinsku Slobodnu zonu, a prema vladinim zaključcima, Ministarstvo gospodarstva i HEP u tome će sudjelovati s 10 milijuna kuna. Prema istim zaključcima, Varaždinci će za komunalno opremanje gospodarske zone Ribnjak iz državne blagajne dobiti 4,5, a za elektroenergetski priključak te zone 3,5 milijuna kuna.

Gradonačelnik Ivan Čehok naglasio je važnost vladine financijske pomoći u komunalnom opremanju gospodarske zone Ribnjak, što će ubrzati potpisivanje ugovora s kanadskom tvrtkom ABC Groupom, investitorom u proizvodnju dijelova za autoindustriju.

Vukelić je također kazao kako će ministarstva znanosti i gospodarstva financijski podržati projekt "Znanost i proizvodnja", što će pomoći razvoju Tehnološkog parka u Varaždinu, kao bitnog segmenta za razvoj i konkurentnost naše proizvodnje. U varaždinskom Tehnološkom parku već je sada zaposleno 50 visokoobrazovanih ljudi, a 20 je tvrtaka uputilo pisma namjere sa željom ulaska u Tehnološki park.

Čehok je također predložio Vukeliću da Varaždin postane sjedištem hrvatskih agencija za izvoz i ulaganja, a Varaždin bi mogao postati hrvatskim modelom u privlačenju investitora.

(Hina) xmz yjn

Pročitajte više