Vukić odustao od kandidature za predsjednika HSLS-a

PREDSJEDNIK Mladeži Hrvatske socijalnoliberalne stranke (MHSLS) Zdravko Vukić izjavio je danas u Osijeku kako odustaje od kandidature za izbor predsjednika HSLSa- na saboru stranke 17. siječnja te da će poduprijeti kandidata Ivana Čehoka.

Na konferenciji za novinare u osječkom sjedištu stranke Vukić je kazao kako se kandidirao prije desetak dana, nezadovoljan što u tom trenutku nije bilo nijednog kandidata za novog predsjednika HSLS-a te zato što, po tadašnjem razvoju događaja, stranka nije ušla u Vladu premijera Ive Sanadera, a to je MHSLS ocijenio negativnim.

Budući da se u međuvremenu pojavilo troje kandidata i da je sklopljen sporazum s HDZ-om, na temelju kojeg HSLS-a praktično ulazi u Vladu, smatram da više nema razloga za moju kandidaturu za predsjednika HSLS-a i odlučio sam je povući, rekao je Vukić.

"Moja osobna potpora, a sa sigurnošću mogu reći i svih izaslanika MHSLS-a na stranačkom saboru, ide Ivanu Čehoku. Mislim da je on kvalitetno rješenje i da će dobro obnašati dužnost predsjednika HSLS-a", istaknuo je Vukić. Dodao je kako u izboru za potpredsjednike stranke MHSLS podupire saborsku zastupnicu Đurđu Adlešić i predsjednika osječko-baranjskog HSLS-a Vladu Belaja.

Novi predsjednik HSLS-a treba stranku usmjeriti prema mlađim ljudima, a MHSLS priželjkuje izmjenu generacija ne samo u HSLS-u nego i u ostalim relevantnim političkim stranakma, istaknuo je Vukić.

Pročitajte više