Vukovar: Becker sa Štenglom razgovarao o provedbi zakona o manjinama

ZAMJENIK šefa misije OESSa u Republici Hrvatskoj Todd Becker razgovarao je danas u Vukovaru s vukovarskim gradonačelnikom Vladimirom Štenglom o provođenju ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina i o funkcioniranju izabranih i konstituiranih vijeća nacionalnih manjina u gradu Vukovaru.

Razgovoru je nazočan bio i predstojnik vladinog Ureda za suradnju s međunarodnim institucijama Tomislav Vidošević, priopćeno je iz Ureda vukovarskog gradonačelnika.

Veleposlanik Todd Becker ocijenio je kako ustavni zakon o pravima manjina i vijeća nacionalnih manjina mogu pomoći "kod uspostave boljih odnosa među zajednicama i njihovoj kvalitetnijoj suradnji", stoji u priopćenju.

Predstojnik vladina Ureda Tomislav Vidošević donošenje Zakona o pravima nacionalnih manjina ocijenio je velikim dobitkom za Republiku Hrvatsku.

Gradonačelnik Vladimir Štengl kazao je kako je pitanje sudjelovanja nacionalnih manjina u tijelima lokalne samouprave grada Vukovara provedeno sukladno Zakonu o pravima nacionalnih manjina i prije njegova donošenja, kaže se u priopćenju.

Također stoji kako je tijekom razgovora "posebno naglašeno da je odgovornost za zaštitu prava nacionalnih manjina uvijek na većini, kao što je i odgovornost pripadnika manjinskih skupina da se poštuje većinski narod".

Pročitajte više