Vukovar proširuje odlagalište otpada. Angažirao zagrebačku tvrtku

Foto: Pixsell/Davor Javorovic

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potpisao je danas sa zagrebačkom tvrtkom Opera Group ugovor o javnoj nabavi radova za sanaciju i proširenje odlagališta komunalnog otpada Petrovačka dola kraj Vukovara, vrijedan nešto više od milijun eura, a radovi počinju krajem lipnja.

"Nakon dužeg razdoblja, u kojem smo ishodili suglasnosti i dozvole, konačno smo došli do potpisa ugovora o proširenju vukovarskog odlagališta otpada, koji će nam osigurati daljnje nesmetano odlaganje otpada. Nedostatak kapaciteta za odlaganje otpada pojavljuje se u cijeloj Hrvatskoj, a Vukovar je do sada, osim zbrinjavanja vlastitog otpada, bio mjesto odlaganja otpada brojnih drugih općina i gradova iz okruženja", rekao je Penava.

Opera Group: U posljednjih pet godina smo izveli 35 sličnih projekata

Direktor gradske tvrtke Komunalac Bruno Marić ocijenio je kako će proširenjem odlagališta Vukovar i okolna mjesta dobiti kapacitete dovoljne da Petrovačka dola neometano funkcionira do otvaranja centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak u Antunovcu, a ako opet bude nekakvih odgoda Petrovačka dola ima dovoljno prostora za još jedno proširenje, poručio je.

Direktor tvrtke Opera Group Srećko Babić kazao je kako je tvrtka u posljednjih pet godina izvela 35 sličnih projekata pa će i ovaj projekt biti kvalitetno izveden sukladno zahtjevima i rokovima. Dovršetak radova očekuje se u ožujku sljedeće godine.

Vrijednost radova na proširenju Petrovačke dole nešto je veća od milijun eura, za što je osigurano 90-postotno sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a preostalih 10 posto iz proračuna Grada Vukovara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.