Vukovar: Uhićena devetorica osumnjičenika za ratni zločin

PO NALOGU županijskoga državnog odvjetništva u Vukovaru vukovarskosrijemska policija danas je zbog sumnje da su počinili ratni zločin uhitila devetoricu hrvatskih državljana, izjavio je Hini županijski državni odvjetnik Božidar Piljić.

Po njegovim riječima uhićenici su u vrijeme srpske okupacije istočne Slavonije bili pripadnici policije tzv. "SAO Krajine" u negdašnjem Borovu Selu a današnjem Borovu u kojemu većinu stanovništva tvore pripadnici srpske nacionalne manjine. U tome je mjestu u zgradi negdašnjeg kina 1991. bio ustanovljen logor u kojem su bili zatočeni hrvatski branitelji i civili od kojih su neki i ubijeni.

Uhićenici su u dobi od 30 do 48 godina.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Luka Kalinić nije želio ni potvrditi ni zanijekati podatak o uhićenju devetorice mještana Borova. Samo je rekao kako je "policija poduzela određene aktivnosti, vezano uz događanja iz Domovinskog rata, nad devetoricom hrvatskih državljana od kojih je jedan pripadnik MUP-a RH".

Predsjednik Zajedničkog vijeća općina Jovan Ajduković u tijeku današnjeg sudjelovanja u emisiji vukovarskog Radio Dunava gdje je bio gost pozvao je mještane Borova da budu strpljivi te je izrazio uvjerenje kako su uhićenici nevini te će biti "brzo pušteni svojim kućama".

(Hina) draž dd

Pročitajte više