FOTO Vukovarska blokirana 18 dana da se na vodovod i kanalizaciju priključi Baldasarov donator

Foto: Index

OPET SE danas praši po Vukovarskoj ulici kraj Higijenskog. Radnici Cestara obnavljaju kolovoz kojeg je uništila teška mehanizacija prilikom nedavnih radova na instalacijama Vodovoda i kanalizacije. Promet nije potpuno blokiran kao prošlog mjeseca, već se odvija uz poteškoće samo jednim prometnim trakom. Direktor Jozo Rako nam kaže kako će sve biti gotovo za dva dana.

"Dobili smo nalog od Vodovoda da obnovimo južnu i sjevernu stranu kolovoza. Završit ćemo do sutra. Radovi se izvode kako bi se sanirala oštećenja nastala prilikom radova spajanja kanalizacije i vode za hotel", kazao nam je Rako.

Mađor donirao Baldasara u kampanji, ovaj mu dao Turističku palaču na 20 godina

Hotel Lavanda je u neposrednoj blizini i još se gradi. Investitor je tvrtka Neoplasma, a član Uprave  Stipe Mađor, Baldasarov donator i plodouživatelj. Mađor je potpomogao Baldasara sa gratis štampanjem plakata u vrijednosti od 85 tisuća kuna, a onda je, kada je ovaj zasjeo u Banovinu, na 20 godina dobio upravljanje Turističkom palačom. Natječaj je bio kontroverzan, kada se za slučaj zainteresirao USKOK, Baldasar je poništio natječaj i sam sebe prijavio. Kada od svega nije ispalo ništa, natječaj je ponovno raspisan, a posao dodijeljen Mađoru.

Prije koji mjesec u neposrednom susjedstvu Palače tijekom uređenja taksi stajališta pronađeni su artefakti iz antike. No, sve je zatrpano i zaliveno asfaltom. Mnogi su i to uređenje vidjeli kao uslugu Mađoru jer se radi o objektu pred njegovom Palačom.

18 dana blokade Vukovarske

Priključivanje hotela na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu i potpuno blokirana Vukovarska ulica od raskrižja sa Ulicom Slobode do raskrižja sa Osječkom, stvorili su poprilične probleme u prometu. Čak su se i linije autobusa gradskog prijevoznika Prometa morale prilagoditi novom režimu. Vodovod i kanalizacija u najavi radova nisu spominjali Mađorov hotel. Slobodnoj su kazali da se radi o pojačanju kapaciteta kolektora, u obavijesti na svojim stranicama naveli su, pak, izvedbu priključka na kanalizacijski kolektor. Bilo je predviđeno da radovi traju 10 dana, no zbog stijena na koje su naletjeli produženi su za još osam dana. 

Mađor ne vidi ništa sporno.

"Vodovod je imao zahvat na kolektoru i mi smo iskoristili priliku da tijekom tih radova priključimo hotel na kanalizaciju i vodovod. Nije, dakle, da se samo to radilo. Vodovod ima problema sa mrežom, nema dovoljnog kapaciteta za fekalije i oborinske vode, tako da će se ti radovi nastaviti", kazao nam je Mađor. Hotel neće stići otvoriti do sezone.  

Pročitajte više