Vukovarski HSP: Tadić je nepoželjan ovdje!

PRIJE nekoliko dana vukovarski gradonačelnik Željko Sabo kazao je da bi se predsjednici Ivo Josipović i Boris Tadić trebali sastati u Vukovaru te da bi to svijetu odaslalo poruku dobrosusjedskih odnosa. Na njegovu izjavu reagirali su iz HNS-a. Naime, oni smatraju da Boris Tadić ne treba dolaziti u Vukovar, čak naprotiv, da je nepoželjan tamo, te su najavili i moguće prosvjede ako do sastanka dvaju predsjednika dođe.

"Tadić može ići u Zagreb i na Pantovčaku se sastati s kim hoće, ali u Vukovar i na Ovčaru mogu doći samo oni koji poštuju narod čije su žrtve tamo ubijene. Potrudit ćemo se da Tadić zapamti posjet Vukovaru ako uopće i dođe. Da sam na njegovu mjestu, ne bih dolazio", kazao je dopredsjednik podružnice HSP-a Petar Macut. Dodao je da je "gradonačelnik Sabo izrekao notornu laž kad je rekao da Vukovar živi u ozračju tolerancije, prava je istina da se Hrvati i Srbi tek podnose".

Dopredsjednik vukovarskog HSP-a Macut kazao je da je srpska manjina ta koja zahtijeva samosegregaciju, a ne Hrvati, kao što to žele prikazati naslovnicom tjednika Novosti koja po njegovu mišljenju "vrišti da se provodi segregacija Srba u Vukovaru".

HSP je izvijestio da su dosad u Vukovaru prikupili 5.600 potpisa za referendum za izmjenu dijela statuta grada koji daje pravo uporabe ćirilice srpskoj manjini u javnoj i službenoj komunikaciji. Nedostaje im još 1.000 potpisa i vjeruju da će ih prikupiti te da će 23. ožujka službeno ukinuti sporni stavak statuta te da referendum neće biti potreban.

Pročitajte više