Vulin: Hrvati, pokažite koji je grad iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku

Foto: A.H./ATAImages/PIXSELL

Aleksandar Vulin, donedavni šef srpske Bezbedonosno-informativne agencije (BIA) i aktualni senator Republike Srpske, reagirao je na hrvatsko odbijanje prosvjedne note iz Srbije. Podsjetimo, Beograd je uputio prosvjednu notu Hrvatskoj zbog izjava šefa hrvatske diplomacije Gordana Grlića Radmana da je predsjednik Aleksandar Vučić "ruski trabant". 

Te izjave "predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promoviranja mira i stabilnosti u regiji", stoji u noti srpskog ministarstva vanjskih poslova.

Sad se o svemu oglasio Vulin. "Ne znam na koje se to europske vrijednosti Hrvatska poziva dok pokušava Srbiju izjednačiti sa sobom i svesti je na nivo poslušne kolonije, ali znam da zdrav razum ne dozvoljava da se Srbiji prebacuje rušenje međunarodnog poretka", poručio je, prenosi Telegraf.

Grlić Radman tvrdi da Srbija vodi dvostruku politiku

"Ipak, pristajem prihvatiti da je Hrvatska u pravu i da je na pravoj strani povijesti samo ako nam pokažu kada su Hrvati bili na pobjedničkoj strani povijesti i kada nam pokažu koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku", dodao je. 

Grlić Radman je istup koji je naljutio Beograd imao tijekom gostovanja na N1 televiziji. Govorio je kako Srbija vodi dvostruku politiku kojom se istovremeno pokušava približiti i EU i Rusiji, ali će se naposljetku morati odlučiti na čijoj je strani.

Pritom je napravio razliku između srpskog naroda i aktualnog režima u Beogradu, a Vučića nazvao "ruskim satelitom". "Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti, jer je neudobno sjediti na dva stolca. Vučić ne bi trebao imati veliku dilemu, on zna otkud dobiva podršku, zna otkud se financira Zapadni Balkan", istaknuo je. 

Pročitajte više