Vulin: Crna Gora nema pravo govoriti o nepovredivosti granica

Foto: EPA

MINISTAR unutarnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin reagirao je na intervju Đorđa Radulovića, ministra vanjskih poslova Crne Gore za Glas Amerike. U izjavi koju prenosi Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, Vulin ponovno govori o ujedinjavanju Srba i "nekim Srbima koji su otkrili da su Crnogorci". 

"Srpski svet je ideja političkog objedinjavanja Srba i postojala je vjekovima prije mene, a bila je posebno popularna  u Crnoj Gori, istina, prije nego su neki Srbi otkrili da su Crnogorci", navodi se u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije.

"Svi narodi koji imaju veliki broj sunarodnjaka van granica matičnih država rade na političkom i kulturnom objedinjavanju i s time nitko nema problema osim kada se Srbi žele okupiti i ako o klјučnim nacionalnim pitanjima misle i djeluju na isti način. Srbija je matica svim Srbima i dužna je brinuti o njima bez obzira gdje žive. Strah nekih političara u Crnoj Gori od političkog objedinjavanja Srba je veći nego od teritorijalnog stvaranja 'Velike Albanije'. 'Velika Albanija' se u Crnoj Gori doživlјava kao dio euroatlantskih integracija.

Onaj tko je priznao lažnu državu Kosovo nema pravo govoriti o nepovredivosti granica i mora biti spreman prihvatiti posljedice svojih odluka. Princip nepovredivosti granica mora početi od Srbije", rekao je Vulin u priopćenju koje je odgovor na intervju ministra vanjskih poslova Crne Gore Đorđa Radulovića za Glas Amerike.

U priopćenju srpskog ministarstva navodi se kako je u intervjuu izrečeno niz uvreda i laži na račun ministra Vulina i ideje "srpskog sveta". 

 

Pročitajte više